SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2. Amatör Futbol B ve C'de Heyecan Dorukta

0
Güncellendi - 2016-05-11 00:21:50
2. Amatör Futbol B ve C'de Heyecan Dorukta
A- A+ PAYLAŞ

Malatya 2. Amatör Büyükler Futbol Ligi’nde A Grubu’nda 1932 Malatya Gücü şampiyonluğunu ilan ederken, B ve C gruplarında heyecan doruğa yükseldi. Şampiyon olacak takımların yanı sıra ikinci sırada yer alıp, Play-Off oynamak isteyen takımlarda kıyasıya bir mücadele içerisine girdi.

Malatya 1. Amatör Büyükler Futbol Ligi’ne yükselmek için mücadele eden takımların kıyasıya yarışları nefes kesiyor. Her puanın altın değerinde olduğu son haftalarda grupta şampiyonluk yarışı veren takımlarla, ikinci sırada yer alıp en azından Play-Off’tan bir üst lige çıkmak isteyen takımlar varlarını yoklarını ortaya koyuyor.

1932 MALATYA GÜCÜ İLK ŞAMPİYON

Sezona iyi bir yapılanmayla başlayan 1932 Malatya Gücü, otoritelerin ‘şampiyon olur’ sözünü boşa çıkartmadı.

Kulüp Başkanı Aziz Yiğit’in büyük özverisiyle sezona başlayan kırmızı beyazlılar, bir maçları eksik olmasına rağmen A Grubunu şampiyon tamamlamasını bildi. Geride kalan haftada Yeni Balaban Spor’u 5-2’yle geçen ve namağlup unvanını sürdüren 1932 Malatya Gücü, 1. Amatör Büyükler Futbol Ligi’ne yükselen ilk takım oldu.

A Grubu’nda ikincilik içinde kıyasıya bir yarış var. 15 puanı bulunan Akçadağspor ikinci sırada yer alırken, 1932 Malatya Gücü’ne farklı yenilen Yeni Balaban Spor, 13 puanda kaldı ve haftayı üçüncü sırada tamamladı.

BU GRUPTA HER ŞEY OLUR

B Grubu’nda Hekimhanspor ile Arguvan Belediyespor arasındaki yarış nefesleri kesiyor. Aynı puana sahip olan iki takımın mücadelesinde puan kaybı yaşayan takım ikinci sırada kalacak.

Grup’ta 19 puanı bulunan Hekimhanspor, averajla lider durumda bulunuyor. 8 haftada 6 galibiyet, 1 beraberlik, 1’de mağlubiyet alan Hekimhanspor, grubunu lider tamamlayıp, bir üst lige çıkmak istiyor.

B Grubu’nda 19 puanlı diğer bir ekip Arguvan Belediyespor ise gol averajıyla ikinci sırada yer alıyor. Ligin ilk haftasında Malatya Galataspor’a yenilerek, büyük hayal kırıklığı yaşayan Arguvan Belediyespor, zirve yarışını sürdürüyor.

C GRUBUNDA AVANTAJ ATAKÖYSPOR’DA

C Grubu’nda ise Ataköyspor, rakiplerinin 3 puan önünde yer alarak, büyük avantaj sağladı. Ataköyspor, geride kalan 8 hafta sonunda 19 puan topladı.

Grup’ta 16’şar puanlı Konak Belediyespor ile Karakavakspor ise ikincilik için mücadele ediyor. Konak Belediyespor gol averajıyla ikinci sırada yer alırken, Karakavakspor ise haftayı üçüncü sırada tamamladı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız