SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"2 Aya Daha İhtiyacımız Var"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:18:43
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “En büyük dezavantajımız Büyükşehir oluşumuyla kuraklığın ve sulama sezonunun bir anda gelmesi. MASKİ yapılanmamız da idari anlamda sistemin oturmasına 2 aya daha ihtiyacımız var” dedi. 

İlçe gezilerini sürdüren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, beraberinde Büyükşehir Genel Sekreteri Arif Emecen, MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir ve bazı daire başkanlarıyla birlikte Darende’de gezi ve incelemelerde bulundu.

İlk olarak Yukarı Ulupınar Mahallesi’ni ziyaret eden Başkan Çakır ve beraberindeki heyet, burada vatandaşlarla sohbet ederek sorunları dinledi. Muhtar Hamit Bilmez’den mahalle ilgili bilgiler alan Başkan Çakır, sorunların çözümü için ilgililere gerekli talimatları verdi.

Aşağı Ulupınar ile Balaban mahallelerinde de vatandaşlarla buluşarak, muhtarlardan sorunları dinleyen Başkan Çakır, daha sonra Darende ilçe merkezine geçti. Tiryandafil Otel’de, Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser ve AKP Darende İlçe Başkanı Süleyman Şimşek’in de hazır bulunduğu 67 mahalle muhtarıyla bir toplantı yapan Başkan Çakır, çeşitli konularda açıklama yaptı.

Sahadaki eksikliklerle ilgili çalışma yapmak amacıyla teknik kadro ile birlikte ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Çakır, şunları kaydetti:

“Bir yandan yapılanmamız devam ederken bir yandan da saha çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu yıl yaşanan kuraklıktan dolayı sulama ve içme suyu sorunları öne çıktı. Kuraklığın getirmiş olduğu ciddi bir sorun var. Birçok yerde doğal kaynaklar kurudu. Yer altı sularında, sondajlarda çekilmeler, azalmalar oldu. Dolayısıyla kuraklık, sulama da dahil olmak üzere her şeyi etkiledi. Bu yıl, önceliği su ile ilgili çalışmalara vermek durumunda kalıyoruz. Tabi sorunların birden bire çözülmesi de mümkün değil, belli bir süre gerektiriyor.

En büyük dezavantajımız Büyükşehir oluşumuyla kuraklığın ve sulama sezonunun bir anda gelmesi. MASKİ yapılanmamız da idari anlamda sistemin oturmasına 2 aya daha ihtiyacımız var. Dolayısıyla saha hakimiyetini kurmak için zaman gerekiyor. Şu an 50 bin saat alımı yapıldı. Saati olmayan, kontrolsüz, saati okunmamış yerleşimler de dahil tüm yerlerin denetimi bize geçecek. 700-800 civarında sondajımız var. Bunların devirleri alınacak. Bunlar azımsanacak rakamlar değil. Tabi bunların hepsinin kendi içinde problemleri var.

Biz şimdi 50 bin saati alıp takarak bu işi tamamlamış olmayacağız. Bu sadece işin bir bölümü. Bunların devrolunması, elektronik ortama aktarılması, sistemlerin oluşturulması, gerçekten ciddi bir zaman istiyor. Belki 1 yıldan fazla bir süre gerektiriyor. Bu süre içerisinde yine hizmetlerimizi yapacağız, şu anda yapılanmamız devam ediyor. Örneğin, MASKİ için Çağrı Merkezi, Coğrafi Bilgi Sistemleri oluşturma çalışmaları sürüyor. Dolayısıyla önce kendi sahasına, sorunlarına hakim bir belediye yapısı oluşturacağız. Sonraki süreç içerisinde daha sağlıklı, uzun vadeli planlamaları birlikte getireceğiz.”

Başkan Çakır, Darende’de de bir çok köyde su sıkıntısı olduğunu kaydederek, “Muhtarlarımızdan su ve yolla ilgili bilgileri alacağız. Acil olanları öne alarak bunları çözmeye çalışacağız. Diğer ilçelerde tankerle su gönderdiğimiz yerler var. Belki daha çok Arapgir, Kuluncak, Pütürge bölgelerinde olsa da su sıkıntısı aslında her tarafta var. Bunlar çok büyük sorunlar değil ama çözümü için zaman gerektiren sorunlar. Bütün bunların planlamalarını yapıyoruz. Tabi sosyal ihtiyaçlar için genel anlamdaki proje ve yatırımları da değerlendiriyoruz” açıklamasında bulundu.

Toplantıda, daha sonra muhtarlar söz alarak sorunlarını dile getirdiler. Başkan Çakır ve beraberindeki heyet, muhtarlarla yaptığı toplantıdan sonra Günpınar Şelalesi ve Yenice Mehmet Rüştü Yücel Parkı’nda da incelemelerde bulundu.

İlçe gezisi sırasında vatandaşlar ve çocuklarla da sohbet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız