SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2 Başkan FETÖ Davalarına Bakıyorlardı

0
Güncellendi - 2017-07-05 16:35:24
2 Başkan FETÖ Davalarına Bakıyorlardı
A- A+ PAYLAŞ

Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK)  780 kişiyi kapsayan 2017 Yılı Adli yargı yaz kararnamesi ile Malatya Adliyesi’nde dikkat çeken atamalarda gerçekleşti.

Kararnameye göre; Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Vedat Koç, Aydın Hâkimliğine atanırken, aynı zamanda Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı da olan Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Faruk Fidan ise Eskişehir Hâkimliğine getirildi.

-Darbe Davasına Bakıyorlardı

Aydın’a hakim olarak atanan Hakim Vedat Koç’un başkan olarak görev yaptığı Malatya 1. Ağır ceza Mahkemesi’nde 6’sı general olmak üzere 27’si tutuklu Malatya Darbe Girişimi Davası ile FETÖ davaları görülüyor.  Adana Hâkimliğine atanan Hakim Turan Kılıç ise, Vedat Koç’un mazeretli olduğu günlerde Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin en kıdemli üyesi olarak Malatya darbe Girişimi Davasının duruşmalarına başkanlık yapıyordu. Yine; Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Malatya darbe girişimi davasının duruşma savcısı İsmail Gökhan Orman’da Gaziantep Cumhuriyet Savcılığına atandı.

-FETÖ ve Mütevelli Heyet Davalarına Bakıyordu

Aynı zamanda Malatya Adli Yargı Komisyon Başkanı olarak da görev yapan Hakim Faruk Fidan, başkanı olduğu  2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 13’ü tutuklu, 33 sanıklı FETÖ Mütevelli Heyet davası ile birlikte FETÖ davaları dosyaları bulunuyor.

FETÖ ve darbe girişimi dosyalarının bulunduğu 1. ve 2. Ağır Ceza Mahkemelerine yönelik bu atamalar dikkat çekti.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız