SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2 Bin 127 Öğrenciye Trafik Eğitimi

0
Güncellendi - 2017-04-10 04:20:44
2 Bin 127 Öğrenciye Trafik Eğitimi
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye’de en çok ölümlerin yaşandığı trafik kazalarında, sürücü ve yaya hatalarının en aza indirilmesi amacıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi örnek bir hizmet veriyor. Geçtiğimiz yıl Yeşiltepe bölgesinde açılan Büyükşehir Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda öğrencilere teorik ve uygulamalı trafik eğitimi veriliyor.

Komisyon oluşturuldu

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen eğitim çalışmaları kapsamında; Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve  İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Eğitim Komisyonu oluşturuldu. Oluşturulan bu komisyon tarafından eğitim planı hazırlanarak, Mart ayı itibariyle öğrencilere yönelik teorik ve uygulamalı eğitimlere başlandı.

2.127 öğrenciye eğitim verildi

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda Mart ayı içerisinde 47 okuldan toplam 2 bin 127 öğrenciye Eğitim Komisyonu tarafından teorik ve uygulamalı trafik eğitimi verildi.

Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Polisleri ile Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı teknik personelleri tarafından öğrencilere; trafik işaretlerinin anlamı, trafik ışıklarının kullanımı, yaya üst ve alt geçitlerinin kullanımı, trafikte bisiklet kullanımı, akülü araçlar ile sürüş eğitimi gibi eğitimler veriliyor.

Öğrencilerin okullarından otobüslerle ücretsiz olarak taşındığı trafik eğitim parkındaki eğitimlerin, 2016-2017 eğitim yılı sonuna kadar devam edeceği ve her gün ortalama 100 öğrenciye eğitim verileceği belirtildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Ebrar (7 yıl önce)
    Bu eğitimi malatya sokaklarında Azrail gibi gezen trafik canavarlarına da versinler !
    0
    0
    Yanıtla
  • Enes (7 yıl önce)
    Bence bu cocuklarin buyuklerine yani bizlere trafik egitimi verilmeli. yayalara saygi makas atmama kaldirima park edilmemesi gerekliligi direksiyonun yaninda bulunan seyin gizli bir sey degil sinyalizasyon oldugu saga sola donuste yanmasi gerektigi abarti eksoz takarak sadece cakal dedigimiz insanlardan olabilecegimiz arac radyosunun bireysel oldugunu kimsenim bizim dinledigimiz muzigi aslinda merak etmedigini mobese eds gibi sistemler olmasa bile isiklarda durmamiz gerektigi asiri hiz yapanlari selektor yaparak uyardigimizda aslinda iyilik degil kotuluk yaptigimizi bize tekrar ogretseler bence daha iyi bir hizmet olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf bey (7 yıl önce)
    Gecen Hafta 100 yıl ımamhatıp ortaokulunla beraberaber katıldım egıtıme cok memnun kaldık bıre bır cocuklarımızla ılgılenıyorlar trafık polıslerıne ve buyuksehır teknık personelıne tesekkur ederım boyle hızmetlerım devamını beklıyoruz..
    0
    0
    Yanıtla