SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2 Bin 406 Yeni İsim

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:22:07
2 Bin 406 Yeni İsim
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, 2 bin 406 adet cadde veya sokak isimleri için, yeni düzenlemeye gidildiği bildirildi. 2. Ordu Karargahı'nın arkasında bulunan ve eski 2. Ordu Komutanlarından emekli Orgeneral Aytaç Yalman'ın anısına "Aytaç Paşa" adı verilen caddenin adı da yeni düzenlemeyle "Eşref Bitlis Caddesi" olarak değiştirildi.

Malatya Belediyesi Basın Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Ulusal Adres Veri Tabanındaki adres ve numaralandırma bilgilerinin doğru olarak tespiti amacıyla 31.07.2006 tarih ve 26245 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan “Adres ve Numaralandırmaya İlişkin Yönetmelik” kapsamında, Malatya Belediyesi sınırları içerisinde bulunan 83 mahalle ve 3 bin 206 adet cadde-sokak için adres ve numaralandırma çalışması yapıldı.

Malatya Belediyesi tarafından yapılan çalışmayla ismi tekrar eden 253 adet cadde ve sokakla birlikte ilgili yönetmeliklerde belirtilen adres standardına uymayan toplamda 2 bin 406 cadde ve sokak ismi değiştirildi. Mevcut durumda mükerrer isimlerin çokça kullanılması adres bulmayı zorlaştırıyordu. Örneğin, 1. Sokak 46 yerde; 4. Sokak 42 yerde; Okul Sokak 8 yerde; Kanalboyu 8 yerde kullanılıyordu. Yapılan düzenleme ve güncelleme çalışmalarıyla mükerrer isimler düzeltilerek cadde ve sokaklara yeni isimler verildi.

Kent Kimliği Projesi kapsamında belediye ile Kent Konseyi tarafından yürütülen adres ve numaralandırma işlemlerinin ilk aşamasında, mahalle sınırlarının yeniden düzenlenmesi için çalışmalar yapıldı.

Toplantılarda karşılıklı görüşmeler neticesinde yönetmeliğe uyarlanan mahalle sınırları krokileri imar komisyonu tarafından incelendi ve yapılan bu çalışmalar, 3 Kasım 2010 tarih ve 243 sayılı meclis kararı ile onaylandı.

Projenin ikinci aşamasında ise cadde ve sokak isimleri incelenerek, tekrar eden isimlerin değiştirilmesi çalışmaları yapıldı. Yapılan incelemeler sonucu ilgili yönetmeliklerde belirtilen adres standardına uymayan 2 bin 406 adet cadde veya sokak isimleri için yeni düzenlemeye gidildi.

Mevcut adres yapısının düzenli olması ve vatandaş nezdinde daha anlaşılabilir bir adres yapısının oluşturulması amacıyla Kent Konseyi önderliğinde bir çalışma başlatıldı. Bu çalışma kapsamında toplumsal uzlaşı ön plana çıkarılarak tüm mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşlarından cadde, sokak isim önerileri alındı. Yeni isimler verilirken başta şehitler olmak üzere; Niyazi Mısri, Fethi Gemuhluoğlu, Hüseyin Doğan Dede, Kemal Sunal, Ahmet Şentürk gibi Malatyalı bilim, sanat, edebiyat ve siyaset adamlarının isimleri de unutulmadı.

Daha sonra, cadde ve sokak isimlerinin değiştirilmesi ile ilgili düzenlemeler 7 Kasım 2012 tarih ve 228 sayılı meclis kararı ile onaylandı.

Cadde ve sokak isimleri düzenleme ve değiştirme çalışması kapsamında son olarak Malatya Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü ekiplerince, yeni tabela tasarımlarının kentin dokusuna ve estetiğine uygun olarak kanun ve mevzuatlara uyacak şekilde hazırlandığı belirtildi.

Tabela, levha basım ve montaj işlemlerinin, amblem ve logo çalışmalarının tamamlanması sonrasında yapılmaya başlanacağı kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız