SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2 Bin 500 Amatöre Malzeme Yardımı

0
Güncellendi - 2018-01-12 20:42:04
2 Bin 500 Amatöre Malzeme Yardımı
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Biz, gençlerimizin özellikle sporla uğraşmalarını, spor ahlak ve disiplinini almalarına büyük önem veriyoruz. Bu anlamda son yapılan değişikliklerle yerel yöneticilerimize de yasal anlamda bu yardımların yapılmasının önünü açtık” dedi.

  Bakan Tüfenkci, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 86 amatör spor kulübüne yapılan malzeme dağıtım törenine katıldı.

  Sanat Merkezi fuaye alanında gerçekleştirilen malzeme dağıtım töreninde konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Amatör sporlarla uğraşan kardeşlerimizi ve onların yöneticiliklerini yapan kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Çünkü amatör spor yöneticiliği bir sevda işidir. Gerçekten eğer gönlünüzde bu sevda yoksa ricayla, minnetle ya da hatırla yapılacak bir iş değildir” diye konuştu.

  Amatör sporlara destek veren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür eden Tüfenkci, şunları söyledi: “Biz, gençlerimizin özellikle sporla uğraşmalarını, spor ahlak ve disiplinini almalarına büyük önem veriyoruz. Bu anlamda son yapılan değişikliklerle yerel yöneticilerimize de yasal anlamda bu yardımların yapılmasının önünü açtık. Ama Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız bu yasa ve düzenleme yapılmadan öncede amatör sporlara yardım ediyordu, amatör sporcuların dostuydu. Hem bir takım ihtiyaçları hem de malzeme ihtiyaçlarının karşılanması noktasında destek veriyordu.”

  Amatör sporlara sahip çıkmanın kente, Malatya’ya, Malatya’nın gençlerine sahip çıkmak olduğunu ifade eden Bakan Tüfenkci, “Milli sporcularımızın bu amatör spor kulüplerimizden başlangıç yaparak buralarda güçlü eğitim, spor ahlakını, çalışma disiplinini alırlarsa Türkiye’nin ferdi ve takım sporlarında çok önemli yerlere geleceğini de inanıyoruz. Bu anlamıyla biz hükümet olarak özellikle amatör sporların yanında olduğumuzu ifade ettik. Hem modern hem de geleneksel amatör sporların yanındayız” dedi.

  Bakan Tüfenkci, Malatya’yı büyükşehir belediyesi başta olmak üzere belediyelerin desteğiyle amatör sporcuların antrenmanlarını ve müsabakaların yapılacağı modern salonlara kavuşturduklarını belirtti.

Yakın zamanda Malatya’da kapalı spor salonunu hizmete açacaklarını kaydeden Tüfenkci, “Bu kapalı spor salonuyla beraber Malatya’da 6 tane spor salonuna kavuşmuş olacağız” dedi.

  Malatya Valisi Ali Kaban ise “Günümüzün en büyük sıkıntılı konuları uyuşturucu başta olmak üzere kötü alışkanlıklar. Kötü alışkanlıkların ciddi manada sonuçları oluyor. Bu kötün alışkanlıkların maddi ve manevi yansımaları oluyor. Bunu giderebilmenin şuan ki en önemli araçlarından birisi spordur. Sporun özellikle amatör olan kesimidir. O nedenle bu desteklerin gerekliliği tartışmazdır” diye konuştu.

  Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da amatör spor denildiğinde aşkla, fedakarlıkla büyük bir sevdayla yapılan bir kültür olarak gördüğünü belirterek, “Kıt şartlar içerisinde o çocukları spora kazandırmak, onlarla ilgilenmek, onları müsabakalara hazırlamak, onları yetiştirmek gerçekten büyük bir özveri gerektiriyor. Büyükşehir olarak biz hem kentin kültürel gelişimini sağlamak hem kenti sosyalleştirmek adına programlar yaparak, projeler üretmek, bir yandan da sporu geliştirmek ve gençlerimizi spora yönlendirmek için çalışıyoruz. Biz gençlerimizi ne kadar spor ve sanatla buluşturabilirsek hem bireysel olarak yetişmelerine hem de aile ve toplum içerisinde daha başarılı, faydalı kişiler olmasına vesile oluruz. Evkur Yeni Malatyaspor, ilimizin gururu, hepimizin göz bebeği bir başarıya imza attılar ve Süper Lig’de bizi temsil ediyorlar. Biz, amatörün her branşına hiçbir ayrım yapmadan katkı sağlamaya çalışıyoruz. 86 amatör kulübümüzün ihtiyaçlarını tespit ettik, imkanlarımız çerçevesinde malzemelerini veriyoruz” dedi.

  Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) Başkanvekili Fahrettin Eserdi ise Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın himayesinde 86 kulübe spor malzemeleri yardımı yapıldığını ifade etti.

  Her branştan 2 bin 500 sporcuya malzeme desteği verildiğini kaydeden Eserdi, “Bu çok önemli bir olay, tarifi mümkün değil. İstisna bir durum ve Malatya Büyükşehir Belediyesi bunu ilk başlatanlardan ve devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın amatör sporun içerisinden gelmesi bizim için, Türkiye için bir şans, o şansı da çok fazlasıyla yakaladık” ifadelerini kullandı.

  Amatör spor kulüpleri tarafından Bakan Tüfenkci’ye hediye takdim edilen programda, amatör spor kulüplere malzemeleri teslim edildi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Oğuzhan (6 yıl önce)
    Amatör sporcuların Ahmet abisi büyük başkan Ahmet Çakır???
    0
    0
    Yanıtla