SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'2 Bin 500 Öğrenci Yararlanacak'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Melekbaba Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan ve SODES kapsamında desteklenen "Üniversite Gençliği İle El Ele" projesinin açılışı gerçekleştirildi.

Çöşnük Mahallesi'nde proje kapsamında oluşturulan 5 katlı binanın açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Açılış törenine; Vali Ulvi Saran, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er ve İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya katıldı.

Açılış öncesi bir konuşma yapan Vali Ulvi Saran, ülkenin refah düzeyinin arttığını ve büyük ölçüde imkanların arttırıldığını belirtti. Saran, eğitimin 30 yıl önce zor şartlarda sürdürüldüğünü ifade ederek, "Üniversite gençliğinin öğrenimlerini daha rahat şartlarda görebilmeleri için devletimiz bütün imkanlarını seferber ediyor. Ancak bunun yanında sivil toplum kuruluşlarımızın da gösterdikleri çalışmalar büyük önem taşıyor. Toplumun ihtiyaçlarını karşılamak devletin asli görevidir. Bunun yanında sivil toplum kuruluşlarımızın da kar amacı gütmeden tamamen gönül esaslı olarak çalışmalar yapmaları sorumlulukları olmalıdır" dedi.

SODES ile birlikte Malatya'nın kazanımlarının arttığını kaydeden Saran, "Bu ve benzeri programlarla Malatya, devletimizin şefkatli elini daha iyi hissedecektir" diye konuştu.

Melekbaba Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Esentürk ise, dernek olarak yaptıkları çalışmalarla toplumun takdirini kazandıklarını belirterek, "Birçok hizmetler vermiş ve halkımızın takdirini kazanmış olan derneğimizin, yeni bir hizmet alanı ve imkanı olan gençlik merkezi kompleksini açıyor olması bizleri çok memnun etmektedir. SODES destekli, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfıyla birlikte ortak düzenlediğimiz merkezimi, 5 katlı olup, bin 800 metrekare kapalı alana sahiptir. 2 bin 500 öğrencinin doğrudan yararlanacağı merkezimiz, tamamen üniversite öğrencilerine hitap edecektir" şeklinde konuştu.

Üniversite öğrencileri adına bir konuşma yapan İnönü Üniversitesi Kimya Bölümü Öğrencisi Serkan Yılmaz da, "Bu imkanlar hayal ötesidir. Anladık ki, devletimiz bize destek veriyor ve sosyal devlet sözü, sözde kalmıyor" dedi.

Yapılan konuşmalarına ardından gençlik merkezinin açılışı gerçekleştirildi. Vali Ulvi Saran, gençlik merkezi hakkında bilgiler alırken, üniversite öğrencileriyle de sohbet etti. Saran, bilardo oynayarak, ebru yapan öğrencileri de izledi. Öte yandan üniversite öğrencileri Vali Ulvi Saran'a arkasında isminin yazılı olduğu 44 numaralı bir forma ve bir tablo hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız