SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"2 Bin 600 Öğrencimiz Var"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:25:34
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Malatya’da 3 yıl içerisinde 210 öğrencinin 'Hafızlık Diploması' aldığını ve şu anda ise Kur’an kurslarında 2 bin 600 öğrencinin eğitimlerini sürdürdüğünü belirtti. 

Müftülük tarafından organize edilen 'Hafızlık Töreni', Yeni Cami'de yapıldı. Öğle namazını müteakip düzenlenen törende, hafızlıklarını tamamlayan 5 öğrenciye diplomaları verildi.

Hafızlık töreni öncesinde konuşan İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, 5 hafız öğrenci için hafızlık töreni düzenlendiğini belirterek, "Şu anda 84 tane Kur’an kursumuz açık ve hizmete devam etmektedir. Bu Kur’an kurslarımızdan 2’si bayan, 2’si erkek olmak üzere 4 tanesi yatılı olarak hizmet veriyor. Son 3 yıl içerisinde hafız oldukları tescil edilen 210 tane hafızımız olmuştur. 188 tane kadrolu Kur’an kursu öğreticimiz ve 36 tane de sözleşmeli Kur’an kursu öğreticimiz mevcut. Şu anda eğitimlerine devam etmekte olan 2 bin 600 öğrencimiz var. Bu yıl 43 tane kızımız hafızlığını bitirerek diplomalarını aldılar" şeklinde bilgi verdi.

Törende ilahiler okunurken, hafızlık diplomasını alan 5 öğrenci ise sırasıyla Kur’an-ı Kerim okudu. Hafız öğrencilere diplomaları ile birlikte, müftülük ve bazı kurumlar ile hayırseverlerin hediyeleri de takdim edildi.

Hafızlık törenine yoğun ilgi gösterildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız