SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'2 Bin Altı'na Kapatma Geliyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:12:18
'2 Bin Altı'na Kapatma Geliyor
A- A+ PAYLAŞ

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, artık köy kentlerin sadece slogan ve sembolik bir proje olmaktan çıkarıldığını ve bütün köylerin kent özelliğini taşıması için adeta bir seferberlik ortaya konularak çalışmaların devam ettiğini bildirdi. 

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ankara Ticaret Odası Kongre Salonu'nda düzenlenen 'Muhtarın Anayasa'daki Yeri ve Önemi Sempozyumu'na katıldı. Kentlerdeki altyapı hizmetlerinin köylerdeki varlığını sağlama yönünde önemli bir politikanın hayatta olduğunu belirten Şahin, artık köy kentlerin sadece slogan ve sembolik bir proje olmaktan çıkarıldığını ve bütün köylerin kent özelliğini taşıması için adeta bir seferberlik ortaya konularak çalışmaların devam ettiğini söyledi. Şahin, köylerin her açıdan şehre uygun hale gelinceye kadar çalışmaların devam etmesi gerektiğine işaret etti. "Köylerimizin güzelleşmesinde, albeni kazanmasında, insanların ilgisini çekmede muhtarlarımızın, ihtiyar heyetlerimizin çok önemli görevi vardır" diyen Şahin, Türkiye'nin yeniden güzelleşmesinde ve dengeli bir yerleşime kavuşmasında mimar görevini üstlenenlerin köy muhtarları olduğunu ifade etti. Şahin, "Yeni köy kurulmasında bir kıstas getiriyoruz, o da '250 nüfusun altında bir kurulmasın' şeklinde" dedi.

Yeni bir belediye kurulması için 5 bin nüfusu şartının getirildiğini hatırlatan Şahin, "O şart geldiğinden beri de Türkiye'de yeni bir belediye kuruluşu gerçekleşmedi. Bir başka adım daha atıyoruz, köyü mahalleyi yerinde tutmakla birlikte belediyelerimizden 2 bin nüfusun altındaki belediyeleri 2009 öncesinde yaptığımız fakat Anayasa Mahkemesi ve Danıştay'dan iptal edilen yasal düzenlemenin benzerini getirerek 2 bin nüfusun altındaki belediyelerimizi söndüreceğiz" şeklinde konuştu.

Hazırlanmakta olan Büyükşehir Kanunu’nun önemli değişiklikler getirdiğini anlatan Şahin, nüfusu 750 bini geçen 13 ilin olduğunu, bunların da 'Büyükşehir statüsü'ne geçeceğini anımsattı.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız