SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"2 Bin İnfaz Memuru Çalışacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:23:31
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, il merkezine yapılması planlanan 3’ü kapalı; 1’i açık olmak üzere toplam 4 adet cezaevinin kurulacağı yer olarak belirlenen Akçadağ Güzyurdu köyündeki mer’a ve taşınmazların Hazine adına geçirilmesini müteakip Adalet Bakanlığına tahsisinin yapılacağını söyledi. Taşınmazlarla ilgili Bakanlığın Teknik İşler Dairesi Başkanlığnın proje çalışmalarına başladığını ifade eden Çalık, Malatya’nın 2 adet orta güvenlikli L tipi; 1 adet 492 kişilik yüksek güvenlikli; 1 adet 400 kişi kapasiteli açık cezaevine kavuşacağının müjdesini verdi.

Malatya’daki mevcut kapalı ceza infaz kurumunun 167.559 m2 arsa üzerine kurulu olduğunu ve E tipi formunda 590 kişiyi barındırdığını belirten Çalık, 1983 yılında kurulan binanın son 10 yıl içinde arka tarafına iş atölyeleri ile spor alanları yaptırıldığını anlattı. 

Malatya cezaevindeki kapasite fazlalığının farkında olduklarına dikkat çeken Çalık şöyle konuştu: 

"Malatya’daki cezaevi kurumlarımızla ilgili olarak Adalet Bakanlığı, Adalet Bakanlığı yöneticileri ve Başsavcımız ile yaptığımız görüşmeler neticesinde 4 adet cezaevinin yapımı  yatırım programına alındı. Bunlardan ikisi orta güvenlikli L tipi; biri yüksek güvenlikli ve biri de açık cezaevi olacak. 4’ünün kurulacağı alan olarak Akçadağ mıntıkası belirlenmişti. Bu mıntıkada bulunan taşınmazların Hazine adına geçirilmesi için Bakanlığımız; Valiliğimizden İl Tarım Müdürlüğü nezdinde girişimde bulunmasını talep etti. Bu işlem tamamlandıktan sonra, Bakanlık kendi üzerien tahsis gerçekleştirecek ve sonrasında da cezaevlerimiz hızlı ve gayretli bir çalışmayla inşallah planlanan sürede tamamlanacak. Yeni cezaevlerimiz, mevcuttaki yığılmaları hafifletmekle kalmayacak; 2 bin infaz memuruna da iş kapısı açılacak.“

Öznur Çalık, konuyla ilgili yaptıkları görüşmeler süresince verdikleri destek için, Adalet Bakanı, Bakan Yardımcısı ve Müsteşar başta olmak üzere tüm bürokratlara teşekkür etti. 

Malatya’ya yapılacak yeni Adliye Sarayı için de, Yeşilyurt’ta yer tahsisi yapılma çalışmalarının devam ettiğini belirten Çalık; infaz memurları için yapılması planlanan lojman projesinin de masada olduğunu açıkladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız