SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2 Bin Kadro Tartışması ve Malatya

A- A+ PAYLAŞ

Üniversitelere açıktan atama yapılmak üzere 2 bin kadro verilmesi NTV'deki Yakın Plan adlı programda ele alınırken, programa katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, Malatya İnönü Üniversitesi'ni, üniversitelerdeki kadro yetersizliğine örnek gösterdi ve "Malatya'daki üniversitenin halen kadro kanunu bile yok.."dedi.

NTV Televizyonunda, 20 Mart Pazartesi günü saat 15.30'da yayınlanan, Oğuz Haksever tarafından hazırlanıp sunulan Yakın Plan adlı programda, hükümetin üniversitelere açıktan atama yapılmak üzere 2 bin kişilik kadro vermesi ele alındı.

Programa Ankara'dan katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Özyürek, 5 bin kadronun söz konusu olduğunu, bunun 3 bininin hükümetin tasarrufu olarak değil, Bütçe Kanunu'nun gereği olduğunu, kalan kadro sayısının 2 bin olduğunu, bunun yetersizliğini dile getirdi. Özyürek, "Malatya'daki üniversitenin kadro kanunu yok.. Tasarısı var, halen kanunu yok.." diye konuştu. Özyürek, AKP hükümetinin üniversitelerle "büyük bir kavga içerisinde olduğunu, her yerde AKP'nin kendi vücut dilinden anlayan insanlarla çalışmak istediğini ifade ettiğini" savundu. Özyürek, akademik kadroların dışında, idari kadrolar konusunda da sorun yaşandığını, birçok üniversitenin bu nedenle önemli sorunu bulunduğunu kaydetti.

Program konuklarından Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof.Dr. Tahsin Yeşildere ise, akademik personelin ancak devlet üniversitelerinde yetişebilme şansı bulduğunu, vakıf üniversitelerinin devlet üniversitelerinin hoca açısından içini boşalttığını, bu üniversitelere gidenlerin hiçbir sosyal güvencesinin bulunmadığını söyledi. Yeşildere, tahsis edilen 2 bin kadronun dağıtımının da, üniversitelerden gelecek "gerçek ihtiyaç" taleplerine göre YÖK tarafından yapılması gerektiğini savundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız