SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"2 Bin Kişiye İş Planlıyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:23:55
A- A+ PAYLAŞ

Çalışma ve İş Kur Malatya İl Müdürü Vahap Toman, bu yılın ilk 6 ayında 3 bin 72 kişiyi işe yerleştirdiklerini belirterek, talep üzerine kurslar açtıklarını bildirdi. 

Bu yılın ilk 6 ayında yaptıkları faaliyetler hakkında özet bilgi veren Çalışma ve İş Kur İl Müdürü Vahap Toman, “Çalışma ve İş Kur Malatya İl Müdürlüğü olarak ilk 6 ayı değerlendirecek olursak, 3 bin 72 kişiyi özel sektör ve çeşitli kurumlarda işe yerleştirdik” diyerek, daha sonra şunları söyledi: “ilk 6 ayda, çeşitli mesleklerde 201 kurs açıldı. Bunlardan 2 bin 657 kişi istifade etti. Bu kursları başarı ile bitirenlerin yüzde 50’sine iş garantili kurslar açıldı. Bazı şirketler ise yüzde 50’nin üzerinde iş garantisi veriyor. Yüzde 100’e varan taahhüt veren kuruluşlar var” dedi.

“Yeni açtığımız kurslarda 2 bin’e yakın işsizimizi işe yerleştirmeyi planlıyoruz” diyen Toman, “Malatya ilimiz, kurs ve işe yerleştirmede Türkiye ortalamasının üzerindedir. Geçtiğimiz günlerde genel müdürlüğümüzde ilk 6 ay’ın değerlendirmesi yapıldı. Yapılan faaliyetlerimiz yüzde 90’ın üzerinde olduğu görüldü” ifadelerini kullandı.

İşletmelerin talepleri üzerine kurslar açtıklarını dile getiren Vahap Toman, İş ve meslek uzmanı 41 kişinin işletmeleri ziyaret edip, işletmelerin eleman ihtiyaç analizleri yaptıklarını bildirdi. Toman, “İşletmelere bilgilendirme yapılarak, kurslar hakkında detaylı bilgiler aktarılıyor. Kurumumuzun faaliyetleri hakkında bilgi veriliyor. İşletmelerin talepleri doğrultusunda Milli Eğitim müfredatına uygun kurslar açmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız