SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2 Bin Komiser Yardımcısı Alınacak

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:05:55
2 Bin Komiser Yardımcısı Alınacak
A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), geleceğin polis yöneticisi olmak isteyen gençleri bünyesine katıyor. Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM) ilk kez 2 bin öğrenci alacak. 

Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı Polis Akademisi Başkanlığı bünyesinde eğitim veren PAEM lisans mezunu adayların başvurularını önümüzdeki günlerde kabul edecek. PAEM’e 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı için emniyet mensubu olmayan lisans mezunları başvurabilecek. Lisans mezunları ile birlikte yurt dışında öğrenim görmüş ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından denkliği kabul edilenler de başvuru yapabilecek. Alınacak komiser yardımcısı adayı öğrencilerin 200’ü kadın bin 800’ü erkek öğrenciden oluşacak. Başvuru yapmak isteyen adaylar 22 Ağustos - 6 Eylül 2015 tarihleri arasında başvuru yapabilecek. Ön başvurular Polis Akademisi Başkanlığı’na ait www.pa.edu.tr adresinden online olarak gerçekleştirilecek.

31 Aralık 2016 tarihi itibariyle 30 yaşından gün almayan adaylar başvuru yapabilecek. Adayların 2015 yılı içinde yapılan KPSS lisans P3 Puan türünden en az 70 taban puan alması gerekiyor. Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü eş veya çocuklarından KPSS lisans P3 puanı en az 63,000 taban puan şartı aranacak.

Sınavı kazanarak eğitime alınacak öğrencilere 11 aylık eğitim süresince harçlık ödenecek. Ayrıca öğrencilerin yemek, barınma ve sağlık giderleri Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından karşılanacak. Eğitim sonunda başarılı olanlar komiser yardımcısı olarak göreve başlayacak. Sınava giriş koşulları, sınav takvimi ve diğer hususlar Polis Akademisi Başkanlığı’nın www.pa.edu.tr resmi internet sitesinden ilan edilecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız