SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2 Bin Öğrenciye Eğitim Veriliyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:54:41
2 Bin Öğrenciye Eğitim Veriliyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya konteynır kentte, 2 bin civarında çocuğa eğitim verildiği bildirildi. Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, merkez ilçe Yeşilyurt Fatih Mahallesi’nde, 1.organize sanayi bölgesi yanındaki Malatya Beydağı Konaklama Tesisleri ‘nde (MABEK ) Suriyeli öğrencilere 2014-2015 eğitim öğretim yılında verilen eğitim faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Ali Tatlı, konteynır kentte 2 bin’e yakın öğrenciye 40’a yakın Türk öğretmenin eğitim verdiğini belirterek, “Konteynır kentete malumunuz 2 bine yakın öğrencimiz vardır. Bununla alakalı oradaki koordinasyon tamamen İl Afet Acil Durumu Müdürlüğümüz tarafından yürütülüyor. Ancak işin eğitim boyutunda üstümüze ne düşüyorsa onu yapıyoruz. Şuanda biz oraya 40’a yakın öğretmen görevlendirdik. Valiliğimiz ve bakanlığımızca ne gerekiyorsa yapılıyor. Bizim bu öğretmenlerimiz daha çok oradaki eğitimin koordinesini yapılıyor çünkü orda ki eğitim faaliyetinin aslı Suriye’den gelen öğretmenler tarafından veriliyor. Biz iki iş yapıyoruz; İlgili vali yardımcımızın başkanlığında bir koordine ediyoruz. İkincisi Türkçe öğretimini yapıyoruz. Bunun içinde 40’a yakın öğretmen görevlendirdik. Bu konuda ciddi bir başarı sağlandı. Malum cumhurbaşkanımız ziyaret etiler ve Türkiye’deki hem kamp yönetimi açısından hem da eğitim faaliyetleri açısından örnek kamplarımızdandır” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız