SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"2 Bin Yıl Sonra.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:15:30
A- A+ PAYLAŞ

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa ve Milli Parklar tarafından Türkiye’de nesli tükenmekte olan ve tükenen hayvanların yeniden üretilmeye başlandığı bildirildi. 2 bin yıl sonra sülün üretilmeye başlandı.

Doğa ve Milli Parklar Malatya Bölge Müdürü Ayhan Deligöz, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Orman ve Su İşleri Bakanlığı Türkiye genelinde, popülasyonu azalmış, nesli tehlikeye girmiş hayvan türleri üzerinde çeşitli üretim istasyonları kurmaktadır. Böylece doğada dengenin oluşması için çalışmalar yürütülmektedir. Bu konuda ciddi çalışmalar yapılıyor. Yaban keçisi ve ceylan üretim istasyonu bulunmaktadır. Ülkemiz genelinde ceylan sayısı 50’nin altına düşmüştü. Bunun üzerine Şanlıurfa’daki ceylan üretim istasyonu kuruldu ve ceylan sayısı 500’ün üzerine çıktı.

Adıyaman Gölbaşı göllerinde sülün üretimi yapıldı. 100’ün üzerinde sülün gölete bırakıldı. Adıyaman, Kahramanmaraş ve Gaziantep bölgesinde sülün şu anda yoktu. Ancak kalıntılara bakıldığında bu bölgede sülünün mevcut olduğu görüldü. Bunun üzerine hareket geçilip, 2 bin yıl sonra sülün üretmeye başlanıldı” ifadelerine yer verdi.

Kelaynak kuşları üretimi hakkında da bilgi veren Deligöz, kelaynak kuşlarının 200’ün üzerine çıktığını bildirip, kışın yaban hayvanlarının yem sıkıntısı çekmemesi için doğaya hayvan yemi de bıraktıklarını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız