SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"2 Eğitim Kampüsü Yapılacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:38:57
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın doğu ve batısında iki eğitim kampusu yapılarak, merkezdeki yoğunluğun azaltılmasına çalışılacak.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Türkiye’de yapılmasına karar verilen 39 eğitim kampusundan 2’si Malatya’ya yapılacak. Malatya olarak iki eğitim kampusunu almış durumdayız. Şehrin batı tarafında İkizce Köyü mevkiinde, TEDAŞ binası karşısında yapılacak olan eğitim kampusunun ihalesi haziran ayında yapılması planlanıyor.

Şehrin doğusunda İnönü Üniversitesi bitişiğinde Fırıncı Köyü mevkiinde de ikinci kampusumuzu yapılacak. 7-8’er bin öğrenci barındıracak olan eğitim kampusları önemli ihtiyaçları karşılayacak. Kampusun içerisine kız ve öğrenci pansiyonları da yapılacak” ifadelerini kullandı.

Şehrin yeni yerleşim bölgeleri Fahri Kayahan, Bostanbaşı ve Yakınca için de okullar planladıklarını söyleyen Bulut, “Belediyemiz tarafından bize ayrılan bütün alanlara okullar yaptırıyoruz veya yaptıracağız. Fahri Kayahan bölgesinde 42 derslikli lise inşaatı devam ediyor. Ayrıca imam hatip ortaokulu inşaatı devam ediyor. İlkokul yaptırdığımız bölgeler de var. Şehrin batıya doğru akması nedeniyle Yakınca ve Bostanbaşı bölgesinde de okullar yapıyoruz. Okullar noktasında alt yapıyı tamamlamaya çalıyoruz. Bu okullar yapıldığında şehir merkezindeki okullardaki öğrenci sayısı da düşecek. Böylece merkezdeki okullarda ikili değil de normal öğretime geçebileceğiz. Dersliklerde öğrenci sayısının 24-30 aralığında olmasını arzu ediyoruz” dedi.

Depreme dayanıksız okullar ve yapılan çalışmalar hakkında da bilgileri veren Mehmet Bulut, Malatya’nın deprem kuşağında bulunması nedeniyle depreme dayanıksız okullar üzerinde de çalışma yaptıklarını söyledi.

Milli Eğitim Mehmet Bulut, “Özellikle Pütürge ve Doğanyol ilçelerimizde bulunan çok katlı veya tek katlı depreme dayanıksız okullarımızın deprem güçlendirmeleri yapıldı. Yapılmayanlarda da güçlendirme işlemleri devam ediyor” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız