SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2. Eğitim Zirvesi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da İnönü Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen 2. Eğitim Zirvesi, Kongre ve Kültür Merkezi'nde başladı.

Eğitimde yaşanan sıkıntıların ele alınacağı 2. Eğitim Zirvesi'nin açılış törenine Vali Halil İbrahim Daşöz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Birol, Belediye Başkan Yardımcısı Ziya Kesriklioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ile davetliler ve öğretmenler katıldı.

Toplantıda eğitimin en stratejik konu olduğunu belirten Vali Daşöz, "Şöyle düşünüyorum, her birimiz bugün olduğumuzdan daha iyi olabilir miydik? Sanırım hepimiz bu soruya evet cevabını veririz. Eğer daha iyi yetiştirilmiş olsaydık, daha iyi eğitim almış olsaydık, hem davranış anlamında, hem potansiyel anlamında, hem de üretim gücü anlamında her birimiz bugün olduğumuzdan daha ileri bir noktada olabilirdik. Bu, topyekün bir milletin daha ileri olması anlamına geliyor. Bunun için eğitim en stratejik konudur. Eğitim sadece okulda başlayıp biten bir unsur değildir" dedi.

Eğitim konusunu çözememiş bir ülkenin kalkınabilmesinin mümkün olmadığını söyleyen İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu ise, "Öğretmenlik mesleği ve eğitim sistemi bir ulusun gelişimini yönlendiren en temel unsurlardır. Bu nedenle öğretmenlerimizin ve eğitim yöneticilerimizin gerek atama ve yükselişlerinde, gerekse hak ettikleri özlük haklarında herkesin kabul edebileceği doğru ve haklı yöntemler tespit edilmeli ve değişen siyasal yapılarla birlikte bu sistem ve özlük haklarıyla oynanmamalıdır. Takdir edersiniz ki, yap-boz gibi günlük, haftalık veya aylık eğitim sistemini ilgilendiren önemli değişikliklerle bir yere varmak mümkün değildir" diye konuştu.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Birol da, "Eğitimi, ilime, akla ve çağdaş yaklaşımlara oturtmalıyız. Sınav odaklı değil, öğrenme odaklı eğitim yapmalıyız. Eğitime daha çok kaynak aktarmalıyız. Cumhuriyeti kuranların arzu ettikleri öğretmen adayını yetiştirmeliyiz" şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise "Çağdaş eğitim bilgiyi değil, öğrenciyi odak noktası yapar. Çağdaş eğitimde öğrenci bilgi yüklenen bir obje değildir. Bilgi öğrenci içindir. Temel amaç öğrenciye bilgi yığmak değil, bilgiyi anlayabilmesi, kavrayabilmesi, gerektiğinde kendi başına bağlantılar kurarak bilgi üretebilmesini sağlamaktır" dedi.

4 gün sürecek olan 2. Eğitim Zirvesi'nde öğretmenlere Türk dili ve eğitim, öğrenci kişilik hizmetleri ve rehberlik, öğretmen motivasyonu ve sınıf yönetimi, okullarda şiddet ve iletişim becerileri konularında bilgiler verileceği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız