SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakan Tüfenkci Şed Kuşandı

0
Güncellendi - 2017-09-21 03:11:06
Bakan Tüfenkci Şed Kuşandı
A- A+ PAYLAŞ

Ahilik Haftası nedeniyle İstanbul Toptancılar Çarşısı’nda düzenlenen programda konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yaptıkları çalışmalarla ekonomi çarkının bütün yönleriyle dönmesini sağladıklarını belirterek, “2017’nin ilk çeyreğinde yüzde 5.2, ikinci çeyreğinde ise yüzde 5.1 ve inşallah üçüncü çeyrekte de yüzde 7’nin üzerinde bir büyüme yakalayacağız ve bu yılı yüzde 5’in üzerinde bir büyümeyle bitirmiş olacağız" dedi. Bakan Tüfenci, programda şed kuşandı.

Ahilik Haftası nedeniyle Bağcılar Belediyesi ve İstanbul Toptancılar Çarşısı (İSTOÇ) Yönetim Kurulu tarafından toptan ticaretin can damarı İSTOÇ’ta Ahilik Festivali düzenlendi. İstanbul Valisi Vasip Şahin, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İSTOÇ Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kemalbay ve çok sayıda esnafın katıldığı kutlamalarda Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve diğer protokol üyelerine Ahilik Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ali Nazak öncülüğünde “Şed Kuşatma” töreni yapılarak kuşak bağlandı. Şed kuşatma töreninden sonra ise 7 bin 200 iş yerinin faaliyet gösterdiği toptancılar çarşısında ‘’İSTOÇ 1'inci Festival Günleri’’nin de açılışı Bakan Tüfenkci ve diğer protokol üyelerinin kurdele kesimiyle gerçekleştirildi. Osmanlı Ahilik geleneğinin canlandırıldığı etkinliğin sonunda katılımcılara lokma dağıtıldı.

"15 Temmuz akşamı darbeye göğüslerini geren esnafımız, 16 Temmuz'da da kepenklerini açtı"

Ahilik Haftası dolayısıyla esnaflarla bir arada olmaktan dolayı son derece mutluluk duyduğunu belirten Bakan Tüfenkci, 15 Temmuz hain darbe girişiminin esnafa da büyük zararlar verdiğini belirterek, “Esas itibariyle baktığımızda bu hain darbe girişimi hükümete veya Cumhurbaşkanımızdan ziyade millete yapılmış bir darbe girişimiydi ve bunun bedelini millete ödetmeye çalıştılar. Ama millet, Allah’a hamdolsun sivil direnişin en güzel örneklerini vererek bu darbe girişimine dur dedi. Hükümetimiz de, Cumhurbaşkanımızın önderliğinde almış olduğu yerinde tedbirlerle ve teşviklerle kısa zamanda bu darbenin izlerini silmeye çalıştık. Etkilerini yok etmeye çalıştık. Milletle bütünleşerek, milletimiz de üretimi durdurmadı, ihracatı durdurmadı, imalatı durdurmadı. 15 Temmuz akşamı darbeye göğüslerini geren esnafımız, 16 Temmuz'da da kepenklerini açtı, işlerini yürüttü, ekonominin çarklarını döndürdü. Bunun için de bütün esnaf kardeşlerime teşekkür ediyorum, Allah razı olsun diyorum” şeklinde konuştu.

‘‘2017 yılını yüzde 5’in üzerinde bir büyümeyle bitireceğiz’’

Esnafların zor durumdan kurtulabilmeleri için Kredi Garanti Fonunu devreye soktuklarını belirten Tüfenkci, “KOSGEB aracılığıyla faizsiz krediler verdik. Sicil affını getirdik, sicil affında da biliyorsunuz ki bankaların direncine rağmen zorlaya zorlaya epey bir yol katettik. Ekonomi çarkının bütün yönleriyle dönmesini Allah'a hamdolsun sağladık. 2017’nin ilk çeyreğinde yüzde 5.2, ikinci çeyreğinde ise yüzde 5.1 ve inşallah üçüncü çeyrekte de yüzde 7’nin üzerinde bir büyüme yakalayacağız ve bu yılı yüzde 5’in üzerinde bir büyümeyle bitirmiş olacağız. 2018’de de Allah’ın izni ile çok daha iyi bir yıl geçireceğiz. Etrafımızdaki birçok jeopolitik risklere rağmen, bir takım sıkıntılara rağmen biz insanımızın işini, aşını büyütmenin peşindeyiz. Dolayısıyla istiyoruz ki insanımızın refah düzeyini daha yükseklere çıkartalım. İstiyoruz ki daha fazla gencimize iş bulalım. Niye yüzde 5’in üzerinde büyümeleri önemsiyoruz. Çünkü; bizler her yıl 900 binin üzerinde gencimize iş bulmak zorundayız. Bunun içinde yüzde 5’in üzerindeki büyümeleri tüm Türkiye olarak yakalamak zorundayız. Ben buradan bütün kardeşlerime sesleniyorum; kimin hangi projesi varsa, bu işi yaparsak Türkiye için önemli kazanç sağlarız diyorsanız biz hükümet olarak o projeyi finanse etmeye ve onun arkasında durmaya hazırız. Hukuki olarak bunun alt yapısını da sağladık. Başbakanımızın da ifade ettiği gibi artık Türkiye’de terzi usulü teşvikler görüyoruz. Dolayısıyla bütün müteşebbüslerimizin Türkiye için önemli görüldüğü projeleri de oturup konuşmaya hazırız ve stratejik önemdeki bu projeleri bir an evvel özellikle özel teşebbüs eliyle bir an önce harekete geçirmek istiyoruz” diye konuştu.

"Yenilikçi ya da girişimci profilini yükselten projelere oldukça destek vermeye çalışıyoruz"

Ahilik haftası dolayısıyla tüm esnafa hayırlı, bol, bereketli kazançlar dilediğini ifade eden İstanbul Valisi Vasip Şahin ise, “Ahilik Haftanızı tebrik ediyorum. Biz İstanbul Valiliği olarak İstanbul’da devlet adına ticareti girişimciyi yönlendirmek yerine onların yolunu açmayı onların önündeki engelleri kaldırmayı kendimize görev bildik. Çünkü İstanbul’da müteşebbüs, tüccar, esnaf, herkes artık ne yapacağını çok iyi biliyor. Belli bir yol tutturmuş ve o yolda başarıyla gidiyor. Dolayısıyla biz yalnızca destek ve yardım konusunda yapılması gereken düzenlemeler ya da gereken engellerin kaldırılması noktasında kendimize görev arz ediyoruz. Kalkınma ajansı olarak da bu yönde projelere daha çok destek vermeye gayret ediyoruz. Yenilikçi ya da girişimci profilini yükselten projelere oldukça destek vermeye çalışıyoruz. Bütün esnafımızı ticarete ve bu noktada proje hazırlamaya davet ediyoruz. İnşallah önümüzdeki aylarda çağrısına çıkacağımız mali destek programlarında bütün müteşebbislerimizi yanımızda görmek istiyoruz diyor ve hepinizi saygıyla selamlarken 20-24 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan festivalinde esnafımıza, tüccarımıza, İstanbul’a ve Ülkemize hayırlar, başarılar ve bereketli kazançlar getirmesini Cenab-ı Hakk'tan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Tüm esnafımızın Ahilik Haftası'nı kutluyorum”

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise, “Anadolu Selçuklu Devleti döneminde temeli atılan ve Osmanlı döneminde kurumsallaşmasıyla tamamlanan ahilik kurumunun da bu hafta olması güzel ve muvafık oldu. Biz ahiliği İSTOÇ’ta gördük, önce onu ifade edeyim. Bu merkezin İstanbul’da, dünyada benzeri yok. Bağcılar'daki değişim ve dönüşümü birlikte yaşarken artık içerisinde metro istasyonlarının olduğu bir merkez olarak da Türkiye’de tek" dedi.

"İKİNCİ EL ARAÇ SATIŞI İLE İLGİLİ DÜZENLEMEMİZİ BİTİRDİK"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Her yıl yüzde 5’in üzerinde yüzde 6 civarlarında büyüme rakamlarını yakalayabilmeliyiz ki her yıl 900 bin gencimize iş bulalım, aş bulalım” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İstanbul Yeşilköy'de bulunan fuar merkezinde düzenlenen Ambalaj İstanbul ve Ev Dışı Tüketim Ürünleri ve Tedarikçileri buluşmasının açılışını gerçekleştirdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, fuar alanında yaptığı açıklamada ikinci el araç satışı ile ilgili düzenlemeyi bitirdiklerini ve Başbakanlık’a gönderdiklerini belirterek, “İkinci el otomobil düzenlememizi bitirdik ve Başbakanlık’a yayınlanmak üzere gönderdik. Özellikle ikinci el otomobil piyasasının düzenlenmesi noktasında bu mesleği yapan komisyoncuların, galericilerin belli bir nitelikte olmasını; her önüne gelenin bu işi yapmamasını, emlakta da aynı düzenleme var ama emlak düzenlemesini ikinci el otomotiv düzenlemesi yürürlüğe girdikten sonra Başbakanlık’a göndermek istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımızı emlakta da paydaşlarımızla devam ettiriyoruz. Orada da güvenliği, emlak işi yapanların belli bir vasıfta olmasını, nitelikte olmasını istiyoruz. Sözleşmelerin şeffaf olmasını istiyoruz. İzlenebilir olmasını istiyoruz. Komisyon ücretlerinin net olarak belirlenmesini istiyoruz. ikinci el otomobilde biliyorsunuz; eğer siz etiketine, bu araç hasarsızdır veya bakımının tam olarak yapıldığını söylüyorsanız, belli bir kilometre 5 bin kilometre de garanti verilmesini istiyorduk. Bütün bunların, hem emlak düzenlemesinde hem otomotiv düzenlemesindeki temel amacımız üreticilerin haklarını koruyabilmek, bu ticareti belli kurallar içerisinde yapılmasını sağlamak ve buradaki suistimalleri ve dolandırıcılığı önlemek” diye konuştu.

“Yılsonunda da yüzde 5,5’in üzerinde bir büyümeyle Türkiye yılsonunu kapatacak”

Her yıl 900 bin gence iş bulabilmek için yüzde 6 civarlarında büyüme oranı yakalanması gerektiğini ifade eden Bakan Tüfenkci, “2017 yılının başında Türkiye güçlü bir başlangıç yaptı ve baktığımız zaman 5,2 oranındaki büyümeyi Allah’a hamd olsun yakaladık. İkinci çeyrekte 5,1’i, Üçüncü çeyrekte bu oran yüzde 7’nin de üzerinde bir büyüme rakamını yakalayacağımızı öncü göstergeler gösteriyor. Yılsonunda da yüzde 5,5’in üzerinde bir büyümeyle Türkiye yılsonunu kapatacak. 2018’e daha inançlı, daha azimli ve daha umutlu bir şekilde girmiş olacak. Önümüzde bir buçuk yıl seçim de yok; öngörülür bir zaman dilimi var ve biz istiyoruz ki bu zaman dilimi içerisinde atmış olduğumuz adımlarla beraber sizlerden gelen talepler doğrultusunda da atacağımız adımlarla beraber Türkiye’deki büyüme rakamlarını daha da yukarılara çekelim böylelikle işimizi, aşımızı büyütelim. Daha fazla insanımıza iş bulalım, aş bulalım. Bizim derdimiz insanımızın refah düzeyini yükseltmek. Bizim derdimiz insanımıza daha fazla aş bulmak; ekmek bulmak, ekmeği büyütebilmek. Onun için de değerli arkadaşlar biz her yıl yüzde 5’in üzerinde yüzde 6 civarlarında büyüme rakamlarını yakalayabilmeliyiz ki her yıl 900 bin gencimize iş bulalım, aş bulalım” dedi.

“Üretenin; ticaret yapanın, esnafımızın yanındayız ve yanında olmaya da devam edeceğiz”

Hükümetin gece gündüz demeden çalışarak üretim yapanın yanında olduğunu ve bundan sonra da olmaya devam edeceğini vurgulayan Bakan Bülent Tüfenkci, “İstanbul bir dünya markası dolayısıyla Paris ne ise; Dubai ne ise, Münih, Berlin ne ise, İstanbul’da odur. Fransa, Paris, Berlin ne kadar güvenli ise İstanbul da o kadar güvenlidir. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanımız hükümetimiz gece gündüz demeden çalışıyor. Gayret gösteriyor. ülke ülke, il il dolaşıyoruz. Üretenin; ticaret yapanın, esnafımızın yanındayız ve yanında olmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İstanbul, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (6 yıl önce)
    Sayın bakan Hekimhan madenleri hakkında niçin bir kelime etmiyorsun. Malatya lı sizden haber bekliyor.
    0
    0
    Yanıtla