SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2. İç Hastalıkları Kongresi Yapılıyor

0
Güncellendi - 2019-04-21 05:37:11
2. İç Hastalıkları Kongresi Yapılıyor
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı ve Malatya İç Hastalıkları Derneği’nin iş birliği ile bu yıl ikincisi organize edilen İnönü Üniversitesi 2. İç Hastalıkları Kongresi Ramada Otel’de başladı.

Başkanlığını İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Emin Tamer Elkıran’ın yaptığı İç Hastalıkları Kongresine il dışından da alanında uzman çok sayıda isim katılıyor. İç hastalıkları, enfeksiyon hastalıkları, göğüs hastalıkları ve kardiyoloji klinikleri ile ilgili çok önemli konu başlıklarının ele alınacağı oturumlar yapılacağını kongrenin açılışı Ramada Otel’de yapıldı.

Açılışa İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Turgut Özal Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Durmuş, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Recep Bentli ile Kongre Başkanı İnönü Üniversitesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Emin Tamer Elkıran ve çok sayıda hekim katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan İç Hastalıkları Kongresi Başkanı Prof. Dr. Emin Tamer Elkıran, geçtiğimiz yıl ilkini yaptıkları kongrenin bu yıl ikincisini düzenlediklerini hatırlattı. Emeği geçenlere teşekkür eden Prof. Dr. Elkıran, “BAP projemizle kongremiz devam ediyor. Geçen yıl da aynı projeyle devam etmişti. Birçok ilaç firması da bize destek çıkıyor. Bu yıl ki kongreye farklı illerden birçok arkadaşımızın bildiri geldi. Bu bildirilerin birçoğu bilimsel olarak arkadaşlarımız tarafından değerlendirildi. Yaklaşık 86 tanesi sunuma layık görüldü. Kongremizdeki en büyük amaç bazı şeylerin önünü açılması. Bir buçuk gün içerisinde üç ayrı oturumumuz olacak. Bu oturumlarda birçok bilim dalıyla beraber yapacağız. Hepiniz katıldığınız için teşekkür ediyorum. İlaç firmalarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Dekan Durmuş: İçerik olarak zengin bir kongre

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Durmuş da, her geçen yıl içeriği zenginleşerek devam eden kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Prof. Dr. Durmuş, “Hem enfeksiyon hastalıklarının, hem göğüs hastalıklarının, hem kardiyoloji ana bilim dallarımızın ciddi katkısı var. Düzenleme komitesine böyle bir kongre düzenledikleri için ve ayrıyeten bölümüzdeki öğretim üyelerine kendilerini sunma fırsatı verdikleri için teşekkür ediyor, kongrenin başarılı ve verimli geçmesini diliyorum” diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Bentli: Doçentlik başvuru şartları için önemli bir fırsat

Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Recep Bentli ise, İkincisi düzenlenen İnönü İç Hastalıkları Kongresinin Malatya ve çevre illerdeki meslektaşlarımızın doçentlik başvuru şartlarını tamamlaması açısından önemli bir fırsat sunduğuna dikkat çekti.

Rektör Kızılay: Bilimsel projelere ciddi destekler veriyoruz

Son olarak konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay da, böylesine bir kongreyi Malatya’da yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Prof. Dr. Kızılay, “Üniversitemizde üç yıldır neredeyse her hafta uluslararası ya da bir ulusal kongremiz var. 2018 yılında 15 tane uluslararası kongre düzenledik. 600’ün üzerinde ulusal kongre, sempozyum, konferans, konuşmacı ve seminer düzenledik. Tabi rakam olarak, bu çok büyük bir faaliyet. 2019 yılında bunu daha da artırıp, devam etmeyi bekliyorum. Şüphesiz bu kongreler destekle mümkün. Bilimsel araştırmalar projemizin önemli bir kısmına destek veriyoruz. Bir kısmı bu desteklerle yeterli oluyor. Ama dışlardan konuk hoca fazla olduğu zaman bu destek yetmiyor muhakkak başka sponsor desteğine ihtiyaç oluyor onun için bu tür kongrelerin üniversitemizin imkanlarıyla, İnönü Üniversitesi Vakfımızla desteklemeye devam edeceğiz. Başka destek veren ilaç tıbbı cihaz ve belediyelerimizin devam etmesini bekliyorum. Bu kongrede çok sayıda bildiri sunulacak” şeklinde konuştu.

KONGRENİN 2. GÜNÜ..

Konuşmaların ardından sunumlara geçildi.

Toplam 86 bildirinin sunulacağı İç Hastalıkları Kongresinin 20 Nisan Cumartesi günkü programı şöyle:

1. Dr. Melih Karıncaoğlu, Dr. Murat Aladağ ve Dr. Yüksel Seçkin başkanlığında Gastroenteroloji Oturumu

HP Tedavisi Kime Ne Zaman? – Dr. Yılmaz Bilgiç

Kronik Diyareli Hastaya Yaklaşım – Dr. Y. Furkan Çağın

Karaciğer Fonksiyon Testleri Bozuk Olan Hastaya Yaklaşım – Dr. M. Ali Erdoğan

NAFLD’nin Güncel Tedavisi – Dr. Oğuzhan Yıldırım

2. Dr. Yaşar Bayındır ve Dr. Funda Yetkin başkanlığında Enfeksiyon Hastalıkları Oturumu

Sepsisin Tanı ve Tedavisinde Multidisipliner Yaklaşım: Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Gözüyle – Dr. Yasemin Ersoy

Influenza ve Diğer Solunum Yolu Virüs Enfeksiyonlarının Güncel Tanı ve Tedavisi – Dr. Adem Köse

Erişkinde Bağışıklama ve Aşı Karşıtlığı – Dr. Sibel Altunışık Toplu

3. Dr. Emin Tamer Elkıran ve Dr. Hakan Harputluoğlu başkanlığında Onkoloji Oturumu

Onkolojide Ağrı Yönetimi – Dr. Emin Tamer Elkıran

Onkolojide Beslenme Tedavisi – Dr. Mustafa Dikilitaş

Tümör Markırlarına Genel Bakış – Dr. Hakan Harputluoğlu

4. Dr. Zeynep Ayfer Aytemur başkanlığında Göğüs Hastalıkları Oturumu

Pulmoner Hipertansiyon Hastasına Yaklaşım – Dr. Hilal Ermiş

Astım KOAH Birlikteliği – Dr. Gazi Gülbaş

Ekstrapulmoner Sarkoidoz ve Tedavisi – Dr. Murat Yalçınsoy

5. Dr. Hasan Pekdemir ve Dr. Jülide Yağmur başkanlığında Kardiyoloji Oturumu

Senkop – Dr. Mehmet Cansel

Kardiyoonkoloji – Dr. Mehmet Hakan Taşolar

Gebelik kalp – Dr. Şıho Hidayet

6. Dr. Yüksel Ersoy, Dr. Ahmet Karataş ve Dr. Mehmet Ali Balcı başkanlığında Romatoloji Oturumu

Aksiyal Spondiloartrit Tanısı – Dr. Süleyman Serdar Koca

Aksiyal Spondiloartrit tedavisi – Dr. Ali Şahin

Psöriyatik Artrrit tanı ve tedavisi – Dr. Servet Yolbaş

7. Dr. Yaşar Bayındır, Dr. Mehmet Cansel ve Dr. Ulvi Demirel başkanlığında Genel Dahiliye Oturumu

Mikrobiyolojide Tanı Yöntemleri:Akılcı ve Doğru Kullanım Paneli – Dr. Barış Otlu

Yeni Bir Yandal İş ve Meslek Hastalıkları: Dahili Açıdan Önemi – Dr. Seval Müzeyyen Ecin

Dislipidemi ve PCSK-9 – Dr. Nevzat Gözel

Yoğun Bakım Hastalarında Nutrisyon – Dr. Erkan Çakmak

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay

Malatya İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Recep Bentli

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mahmut Durmuş

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Emin Tamer Elkıran

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Herhangi biri (4 yıl önce)
    Emin taner hocam Allah seni basimizdan eksik etmesin mubarek insan
    0
    0
    Yanıtla
  • METİN (4 yıl önce)
    Emin Hocam Malatya için iyi bir kazanım bence Mehmet Beyin belirttiğine katılıyorum helal olsun hocama ve diğer tüm hocalarımıza saygılarımı sunarım emeklerine sağlık hepsinin.....
    0
    0
    Yanıtla
  • METİN44METE (4 yıl önce)
    Başta sayın prof dr.emin tamer elkıran hocama ve ekibine selam ve saygılarımı sunarım gerçekten mehmet beyin yazdığı gibi beyefendi bir insan ve işinin ehli bir hoca Allah işini rast getirsin kendisinin yanına gittiğimde çok sıcak bir karşılama ve çok iyi bilgilerle hastayı gerçekten kendine getiriyor gibi özelllikle giden hastalar zaten onkoloji hastaları malatya için iyi bir kazanım bence....
    0
    0
    Yanıtla
  • Otel (4 yıl önce)
    Üniverte otelini kiraya ver başka otelde parasıyla kongre yap buda bir girişimcilik bence TÜBİTAK Projesi’de olabilir
    0
    0
    Yanıtla
  • MEHMET (4 yıl önce)
    prof dr emin tamer elkrıacan adam gibi adamm doktor gibi dokror insan gibi insann allah kendisine uzun ömer versinn nn hastalarıyla bi arkadas bi kardeş gibi bakıyoo helaal olsun diger kendini beyenmiş proflara örnek ollsun
    0
    0
    Yanıtla