SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2'si Müdür Yardımcısı 4 Kişiye 'ByLock' Tutuklaması

0
Güncellendi - 2016-10-22 06:21:20
2'si Müdür Yardımcısı 4 Kişiye 'ByLock' Tutuklaması
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Adliyesi’nde görevli 2 icra müdür yardımcısı, 1 katip ile 1 gardiyan olmak üzere 4 şüpheli, Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu askerlerin 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında, şifreli haberleşme programı 'ByLock'u kullandıkları  iddiasıyla tutuklandı.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ/PDY Terör Örgütüne üyeliği, mensubiyeti, iltisaki veya irtibatı olduğu iddia edilen kişi yada kişilere yönelik soruşturması kapsamında Malatya Adliyesi'ndeki icra dairelerinde müdür yardımcısı olarak görev yapan Ayhan G. ve Tuncay D. ile birlikte Adliye'de Katip olarak görevli Ömer Y.  ve Gardiyan Ozan V. adlı şüpheliler İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemleri biten 4 şüpheli Adliye'ye çıkartıldılar. Cumhuriyet Savcısı'nın aldığı ifadelerinin ardından tutuklanmaları talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk ettiği Ayhan G,  Tuncay D., Gardiyan Ozan V. ve Katip Ömer Y. hakkında tutuklama kararı verildi.

Tutuklanan 4 şüphelinin, örgütün kendi aralarında iletişimi sağlamak amacıyla telefonlarına kurduğu kriptolu iletişim programı ''ByLock''u kullanmak iddiasıyla suçlandıkları öğrenildi.

 

VALİLİK AÇIKLAMASI..

Bu arada, Malatya Valiliği FETÖ/ PDY operasyonlarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Valilik açıklaması şöyle:

"Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin Milli Güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut, bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilenlerle ilgili olarak Valiliğimizce yapılan çalışmalar çerçevesinde;

15 Temmuz 2016 tarihinde Devletimizin birliğine, varlığına, bekasına, Sayın Cumhurbaşkanımızı, Milletimizin iradesini temsil eden TBMM’ni ve diğer Kurumlarımızı, Demokrasiyi ve doğrudan halkımızı hedef alan FETÖ/PDY Terör Örgütüne yönelik olarak yapılan etkin mücadele kapsamında Malatya ilimizde;

19.10.2016 TARİHİNDEN, 21.10.2016 TARİHİNE KADAR GEÇEN 3 GÜNLÜK SÜRE İÇERİSİNDE;

Malatya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü’nün Sözleşmesi Fesih edilmiştir.

Ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığınca; FETÖ/PDY Terör Örgütüne Yönelik Yürütülen Soruşturma Kapsamında:

İl Müftülüğünde 1 Din görevlisi,

İl Halk Sağlığı Müdürlüğünde Görevli 22 Doktor, 3 Hemşire,

İnönü Üniversitesinde 1 Öğrenci olmak üzere

Toplam 27 kişi Gözaltına alınmıştır.

Daha önce gözaltına alınan 18 kişiden İl Müftülüğünden 2 Din görevlisi ile, 6 İş Adamı olmak üzere Toplam 8 kişi Tutuklanmış ve 10 Din görevlisi Adli Kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır.

Kamuoyunun Bilgisine Sunulur."

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • keser döner sap döner gün gelir hesap döner (7 yıl önce)
    Yalan yanlış haberler yazıyorsunuz ne bylock'u
    0
    0
    Yanıtla