SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2 Kardeş de Malatya'da Öldü

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:31:52
2 Kardeş de Malatya'da Öldü
A- A+ PAYLAŞ

 Suriye’de topladıkları mantardan yiyen 7 kardeşten 6'sı hayatını kaybetti. Malatya'ya getirilen 3 kardeşten 2'si de Turgut Özal Tıp Merkezi'nde öldü, 1'inin tedavisi sürüyor.

Edinilen bilgiye göre, Suriye’nin Rakka şehrinde oturan Essened ailesinin 7 çocuğu, bahçeden topladıkları mantarı yedi. Daha sonra mide bulantısı geçiren ve kusmaya başlayan çocuklardan Ahmet (11) ve Semir (3) Rakka’da hayatını kaybetti. Ardından 5 kardeş ambulanslarla Şanlıurfa’nın Akçakale sınırından Türkiye’ye getirildi. Şanlıurfa'da hastanede tedavi altına alınan çocuklardan Dinane (1) ve Ragat (7) hayatını kaybetti. Diğer üç kardeş ise Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi’ne sevk edildi. Ancak Muhammed (19) ve Cemel (8) de tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hayatta kalan Nofa isimli 9 yaşındaki kız çocuğunun yoğun bakım servisinde yaşam savaşı verdiği bildirildi.

Turgut Özal Tıp Merkezi’ne yeğenine karaciğer vermek için gelen amca Abdullah Essened, “Yeğenlerim topladıkları mantarları, zehirli olduğunu bilmeden tavada pişirip yiyorlar ve zehirleniyorlar” dedi.

Ölen çocukların amcası çocuğu İsa Essened ise, karın ağrısı ve kusma olunca Rakka Hastanesi’ne kaldırıyorlar. Rakka Hastanesi’nde iki yeğenim vefat ediyor. Yeğenlerimin 5’i de Türkiye’ye sevk ediliyor” ifadelerini kullanarak, amca çocuğuna gerekirse karaciğer vereceğini belirtti.

Suriyelilere tercümanlık yapan Hayrettin Sancar da, yardımcı olmak için çaba gösterdiğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız