SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2. Kernek Şiir Şöleni..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi tarafından 13. Malatya Fuarı Uluslararası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali çerçevesinde bu yıl ikincisi düzenlenen “Kernek Şiir Şöleni” gerçekleştirildi.

Belediye Konferans Salonu’nda 16 Temmuz Cumartesi günü saat 16.00’da gerçekleştirilen Şiir Şöleni’ne Belediye Başkanı Cemal Akın, Müftü Vekili Mahmut Karatepe, Malatyalı şairler ve yakınları ile şiir severler katıldı.

2. Kernek Şiir Şöleni, Malatya Belediyesi tarafından hazırlanan ve Kernek bölgesini anlatan sinevizyon gösterisi ile başladı.

Sinevizyon gösterisinin ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı Akın, Yerel yönetimlerin belediyeciliğin asli görevlerini yerine getirirken, şehrin sosyal, kültürel ve sanatsal alanda zenginleşmesi yönünde de faaliyetler gerçekleştirdiklerini veya bu faaliyetleri gerçekleştiren kurumlara katkıda bulunduklarını söyledi.

Malatya Belediyesi olarak bu anlamda, göreve geldikten bugüne kadar geçen süreçte kültürel ve sanatsal faaliyetlere büyük önem verdiklerini ve Malatya halkının bu alandaki ihtiyaçlarına cevap vermeye çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Akın, “Malatya Belediyesi Sinema Günleri, Film Günleri, Kernek Şiir Şöleni gibi ilk defa Malatya’da gerçekleştirdiği etkinlikler ve çok sayıda panel konferans, yarışma ve sempozyum gibi etkinliklerle şehrimizin kültür ve sanat gündemini oluşturmuştur.

Türk milleti olarak bizim hayatımızda şiirin ayrı bir yeri ve önemi vardır.Neşemizi, üzüntümüzü, hasretimizi, özlemimizi ve aşkımızı şiirle anlatırız.İşte edebiyatımızın vazgeçilmez unsurlarından olan şiir’i daha da sevdirmek ve geliştirmek adına bu şöleni düzenliyoruz.

Bizim dünyaya mal olmuş şair ve ozanlarımız vardır. İnanıyorum ki bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da ülkemizde büyük şairler yetişecek ve yazdığı şiirler dünya şiir literatüründe ön saflarda yerini alacaktır. Bugün ikincisini düzenlediğimiz Kernek Şiir Şöleni’ bizim için ayrı bir anlam ifade etmektedir. Çünkü şölene katılan şairlerimizin hepsi Malatyalıdırlar. Bu da mahalli şairlerimize ve yazarlarımıza verdiğimiz değerin bir göstergesidir”dedi.

Belediye Başkanı, konuşmasının ardından Şiir Şölenine katılan şairlere birer katılım belgesi verdi.

Daha sonra başlayan Şiir Şöleni’nde Ali Haydar Koyun, Metin Özer, Sevim Emir, Osman Kaya, Ali Efter Ökdemir, Nurettin Gür, Hasan Basri Tuncel, Selma Meriç, Işıl Çırak, Bahri Çavuşoğlu, Mustafa Yuka, Hüseyin Coşkun, İsmail Cindoruk, Nevzat Topal ve Musa Tektaş sırasıyla şiirlerinden bazılarını okudular.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız