SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2 Kışla Büyükşehir'e Verilecek

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:22:07
2 Kışla Büyükşehir'e Verilecek
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Haziran ayı ilk toplantısı, Meclis Başkan Vekili Şefik Şengün başkanlığında toplandı. Toplantıda, 2. Ordu Karargahı ile Orduevi'nin bulunduğu alanlarının, bu kuruluşlar için Fahrettin Altay Kışlası'nda (Eski Şoför Okulu) yeni yerler yaptırılmasından sonra Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesiyle ilgili protokol için Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a yetki verilmesi de kararlaştırıldı. Bu arada, Esenlik Şirketi'nin MOTAŞ hissesi almaktan vazgeçmesi üzerine, bu hissenin Büyükşehir Belediyesi'nce ödenmesi için de karar alındı.

BÜYÜKŞEHİR'E YENİ "KAYMAK" ALANLAR..

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Haziran gündeminde İnönü 1 (Orduevi) ile İnönü 2 (2. Ordu Karargahı) kışlalarının, belediyeye devri konusundaki iş ve işlemleri yürütmek üzere başkan Ahmet Çakır'a yetki verilmesi kararlaştırıldı. 

Yeşiltepe'deki Asker Hastanesi'nin Sağlık Bakanlığı'na devrinin ardından Milli Savunma Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde iki kışlanın da Büyükşehir'e devri için prensipte anlaşmaya varıldığı belirtildi. Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun ortak raporu doğrultusunda kabul edilen maddede, “…belirtilen Kışlaların kıymet taktir bedeli oranında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaç duyduğu bina, tesis, altyapı ve üstyapının çevre düzenlemesi dahil Org. Fahrettin Altay Kışlasına yapılması ve İnşaatlarının tamamlanmasından sonra devri ile ilgili yapılacak Protokolü imzalamak ve gerektiğinde Org. Fahrettin Altay Kışlası haricinde farklı yerlerinde değerlendirilmek üzere görüş verilmesi ile ilgili Malatya Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi uygun görülmüştür” denildi.

ESENLİK VAZGEÇİNCE..

Meclis toplantısında ayrıca, belediye şirketlerinden MOTAŞ'ta sermaye artırımı nedeniyle oluşan 234 bin liralık payın, belediye şirketlerinden Esenlik'in hisse almaktan vazgeçmesi üzerine Büyükşehir Belediyesi'nce ödenmesi maddesi de kabul edildi.

Arapgir Belediyesi'nin 750 bin lira gelir, 250 bin lira faiz, 750 bin lira gider olarak hazırlanan 2015 mali yılı ek bütçesinin de kabul edildiği, yine Bilgi İşlem Müdürlüğü'nün, Daire Başkanlığı nedeniyle İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı'ndan ayrılması nedeniyle görev ve çalışma yönetmeliğinin değişmesi maddelerinin de onaylandığı bildirildi.

Gündemdeki bazı maddelerin ilgili komisyonlara havalesi, bazı maddelerin ertelenmesinden sonra, Haziran ayı 2. oturumunun 12 Haziran Cuma günü yapılması kararlaştırıldı ve toplantı sona erdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız