SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2. Lig Statüsü'nde Değişiklik

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:03:38
2. Lig Statüsü'nde Değişiklik
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 2013-2014 sezonunda uygulanacak Spor Toto Süper Lig, PTT 1. Lig, Spor Toto 2. Lig ve Spor Toto 3. Lig Müsabakaları Statülerini kabul etti.

2. LİG STATÜSÜNDE DEĞİŞİKLİK..

2. Ligden 1. Lige yükselen 3. takımın belirlenmesi amacıyla, geçtiğimiz sezon uygulanan ve Yeni Malatyaspor'un da dahil olduğu, ancak 2. maçında elendiği statü de değiştirildi. Geçen sezon sonunda uygulananın aksine, önümüzdeki sezon uygulanacak statüde, play-off maçlarında grup içi eşleşme uygulaması getirildi ve gruplardan çıkacak iki takımın finali oynayacağı bildirildi.

Yeni Malatyaspor'un da yeraldığı 2. Ligde, 2013- 2014 sezonunda yapılacak uygulama "2013 – 2014 SEZONU SPOR TOTO 2. LİG MÜSABAKALARI STATÜSÜ"nde şöyle yeraldı:

"..MÜSABAKA SİSTEMİ

(1) Spor Toto 2. Lig 18’er takımlı iki grupta çift devreli lig usulüne göre oynanır.

(2) Spor Toto 2. Lig’de, çift devreli lig müsabakaları sonunda her iki grupta 16, 17. ve 18. sıraları alan 3’er takım olmak üzere toplam 6 takım Spor Toto 3. Lig’e düşer.

(3) Spor Toto 2. Lig çift devreli lig müsabakaları sonunda her iki grupta 1. olan takımlar PTT 1. Lig’e yükselir.

(4) Çift devreli lig müsabakaları sonunda Spor Toto 2. Ligin her iki grubunda 2., 3., 4. ve 5. sırayı  alan takımlar, PTT 1. Lig’e yükselecek 3. takımın belirleneceği Play-Off müsabakalarına  katılırlar. Play Off Müsabakaları Grup İçi Eşleşmeler ve Final Müsabakası olmak üzere iki  kademeden oluşur.

A - GRUP İÇİ EŞLEŞMELER

a) Her iki grupta, kendi gruplarında 2 ve 5. sıraları alan takımlar “Birinci Eşleşme”yi, 3. ve 4.  sıraları alan takımlar “İkinci Eşleşme”yi oluştururlar. Eşleşmeler çift maç eleme usulüyle ve  ilk müsabakaların 4. ve 5. sıraları alan takımların sahasında olması suretiyle oynanır.

b) Her iki grupta “Birinci Eşleşme” ile “İkinci Eşleşme”de tur atlayan takımlar “Üçüncü  Eşleşme”yi teşkil ederler. “Üçüncü Eşleşme” çift maç eleme usulüyle ve ilk müsabakaların  “İkinci Eşleşme”nin galibi olan takımların sahasında olması suretiyle oynanır. “Üçüncü  Eşleşme”lerin sonunda tur atlayan takımlar, PTT 1. Lig’e yükselecek 3. takımın belirleneceği  Final Müsabakasını oynamaya hak kazanırlar.

c) Play Off Müsabakalarında, galibiyet sayılarının eşit olması halinde averaj göz önüne alınır  ve rakip takımın sahasında daha fazla gol atan takım tur atlar. Bu durumda da tur atlayan  takım belirlenemiyorsa, yani iki takımın da evinde ve rakip takım sahasında attığı gol sayısı  eşit ise, ikinci müsabakada on beşer dakikalık iki uzatma devresi oynanır. Uzatma  devrelerinde gol atılamazsa, kazanan takım penaltı noktasından yapılacak vuruşlar sonucunda  belirlenir. Uzatma süresi içerisinde eğer takımlar eşit sayıda gol atarlarsa, rakip sahada atılan  gol adedi fazla olan takım, yani misafir takım tur atlar ve penaltı atışları yapılmaz.

B- FİNAL MÜSABAKASI

Final Müsabakası TFF tarafından tespit edilecek tarafsız sahada tek maç eleme usulüyle  oynanır. Final müsabakasının normal süresi berabere sonuçlanırsa müsabaka on beşer  dakikalık iki devre halinde uzatılır. Uzatma devrelerinde eşitlik bozulmazsa, kazanan takım  penaltı noktasından yapılacak vuruşlar sonucunda belirlenir. Kazanan takım PTT 1. Lig’e yükselen 3. takım olur.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız