SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2 Liralık Gaspa 3 Yıl 4 Ay

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:51:42
2 Liralık Gaspa 3 Yıl 4 Ay
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 4 yıl önce okulda 12 yaşındaki 2 öğrenciden 1’er TL parayı gasp etmekle suçlanan ve o dönem 13 yaşında olan gencin yargılandığı dava sonuçlandı.

Alınan bilgiye göre;  olay 2009 tarihinde Malatya merkez Polis Amca İlköğretim Okulu’nda yaşandı. Aileleri ile o dönem polise giden 2 öğrenci o dönem 13 yaşında olan H.İ.B.’nin kendilerini gasp ederek, üzerlerindeki 1’er TL parayı aldığını belirterek şikayetçi oldular.

“CEBİMDEKİ 1 LİRAMI ALDI”

Polis Amca İlköğretim Okulu’nda o dönem 12 yaşında olan F.B., polise verdiği ifade de “22 ve 24 Aralık 2009 tarihinde okula giderken sanık H.İ.B. yanıma gelerek  ‘paran varmı’ diye sordu. Olmadığını söyleyince zorla cebimi yoklayıp üzerimdeki 1 TL paramı aldı ve bana ‘Babana söylersen seni keserim’ diyerek tehdit etti” ifadelerini kaydetti. Aynı okulda eğitim gören ve yine o dönem 12 yaşında olan M.H.D. ise, “Okulun bahçesinde  H.İ.B. önümü keserek paramın olup olmadığını sordu. Olmadığını söyleyince kollarımı tutarak zorla ceplerimi arayıp, 1 TL paramı zorla alarak kaçıp gitti” dedi.

CEZA VERDİ, ERTELEMEDİ

Malatya 1.Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın karar duruşmasında sanık H.İ.B. her iki mağduru da tanımadığını belirterek, hiç kimsenin cebinden para almadığını söyledi.

Yargılamayı sonlandıran Mahkeme Heyeti sanık H.İ.B.’ye iki ayrı yağma suçundan 1’er yıl 8’er ay olmak üzere toplam 3 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

Mahkeme kararında “Sanık hakkında mahkememizde dahi birden fazla yargılamanın devam ediyor  oluşu, sanığın adli sicil kaydında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına dair kararların oluşu ve sanığın suç işleme eğilimi dikkate alınarak bir daha suç işlemekten çekineceği hususunda mahkemece vicdanı kanaate ulaşılamamış olması nedeni ile sanığın cezasının ertelenmesi ve sanık hakkındaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına dair hüküm kurulmuştur” denildi. 

Mağdur  çocukların Avukatı Mehmet Nuri Koşar, “Her ne kadar yağma olayında toplamda 2 TL  gibi küçük miktarda  para gasp edilmiş olsa da verilen karar yerinde bir karardır. Çünkü olayda öğrencilerin cebindeki tüm para 1’er TL tutarında ve o esnada tüm paraları alınmış durumda. Mahkeme yargılamada sanığın yağma suçunu işlediğini sabit görünce ilgili ceza yaptırımlarını uyguladı” ifadelerini kaydetti.

HABER: Burhan KARADUMAN, yenimalatya.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız