SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2 Mahalledeki 700 Parselde Şuyu Çalışması

0
Güncellendi - 2021-01-29 02:28:41
2 Mahalledeki 700 Parselde Şuyu Çalışması
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Dernek ve Başharık Mahalleleri’nde geçtiğimiz yıl yaptığı, ancak Malatya Kadastro Müdürlüğü’nün bazı yeni düzenleme ve düzeltmeler yapılması gerektiğini bildirmesi üzerine iptal ettiği şuyulandırma uygulamasını, bu yıl yeniden hayata geçirdiğini açıkladı.

Belediye ilan tahtasında askıya çıkarılan şuyu uygulamasına, 18 Şubat 2021 tarihine kadar itiraz edilebileceği öğrenildi.

Büyük bölümü Dernek Mahallesi sınırları içinde yer alan ve yaklaşık 700 parseli kapsayan, 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesinde düzenlendiği için 18 Uygulaması olarak da adlandırılan şuyulandırmaya ilişkin Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan duyuruda, Dernek ve Başharık Mahalleleri’ndeki şuyulandırma işlemlerini kapsayan imar uygulamasının 30 gün süreyle ikinci kez askıya çıkarıldığı açıklandı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin Dernek ve Başharık Mahalleleri’ndeki şüyu uygulamasının, Belediye ilan tahtasında yeniden askıya çıkarıldığını duyurduğu açıklamasında, askı süresinin 19 Ocak 2021 tarihinde başladığı, sürenin 18 Şubat 2021 tarihinde sona ereceği bildirildi.

Şuyulandırma ya da 18 uygulaması nedir?

İmar Kanunu’nun 18. Maddesi’nde, “İmar sınırları içinde bulunan binalı veya binasız arsa ve arazileri malikleri veya diğer hak sahiplerinin onayı aranmaksızın, birbirleri ile yol fazlaları ile, kamu kurumlarına veya belediyelere ait bulunan yerlerle birleştirmeye, bunları yeniden imar planına uygun ada veya parsellere ayırmaya, müstakil, hisseli veya kat mülkiyeti esaslarına göre hak sahiplerine dağıtmaya ve re'sen tescil işlemlerini yaptırmaya” şuyulandırma ya da 18 uygulaması adı veriliyor.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • 44 (3 yıl önce)
    Kernek mahallesi olmasın
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (3 yıl önce)
    Dernek mahallesi neresi 40 yıllık malatyaliyim hiç duymadım
    0
    0
    Yanıtla
  • Taylor (3 yıl önce)
    Ne oldu editör yüreğin yemedi mi , tabi sende haklısın korkmakta çünkü sonuçta ekmek kavgası. Başına 4 sefer Şuyu gelmeyince , bilemezsin malına başkalarının beleşten ortak olmalarının ne demek olduğunu anlayamazsın , mahkemelerde sürünmenin ne olduğunu anlayamazsın..
    0
    0
    Yanıtla
  • Taylor (3 yıl önce)
    Şuyu demek haksızlık demek, Şuyu demek kendi malına yabancının ortak edilmesi demek, Şuyu demek malının gasp edilmesi demek, Şuyu demek, zengine rant ,Fakire gasp demek .Şuyu demek Mütahitler peşkeş çekmek, Şuyu demek bela demek.. editör yayınlarmısın bilmem ama gerçek bu
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Kiltepede de çalışma yapılmalıdır. Bütün arsalar hisseli.
    0
    0
    Yanıtla