SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2 Malatyalı İstanbul Ticaret Odası Yönetiminde

0
Güncellendi - 2018-04-16 03:05:14
2 Malatyalı İstanbul Ticaret Odası Yönetiminde
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) 20. Dönem Meclisi, 4 yıl görev yapacak yeni yönetimini belirlemek için İTO'nun Eminönü'ndeki Merkez Binası'nda yeni yönetimini belirlemek üzere toplandı. Seçim sonuçlarına göre, Türkiye’de ortalama her 4 şirketten 1’inin üyesi olduğu İTO'nun yeni Yönetim Kurulu Başkanlığına Şekib Avdagiç seçildi. Tek liste ile yapılan seçime rakipsiz giren Avdagiç, böylelikle 136 yıllık köklü bir geçmişe sahip İTO’nun 24. Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Malatyalı işadamları Tekstilci Burhan Polat ve Turizmci Bahadır Yaşık da, İTO'nun 11 kişilik yönetim kurulunda görev aldılar.

Avdagiç başkanlığındaki İTO’nun yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

"Şekib Avdagiç, İsrafil Kuralay, Servet Samsama, İbrahim Doğan Salman, Dursun Topçu, Ahmet Özer, Yakup Köç, Burhan Polat, Levent Taş, Bahadır Yaşık, Adil Coşkun."

"Projelerimiz Türkiye'nin yarınları için teminat"

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından konuşan İTO’nun yeni Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, "Önümüzde yepyeni bir yol uzanıyor. 400 bin üyemizin gücüne güç katacak projelerimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin aydınlık yarınları için güçlü bir teminat olacaktır. Büyümede anahtar rol oynayacak, nokta atışı projelerimiz hazır. Kaybedecek bir saatimiz bile yok." dedi.

Avdagiç, büyük bir mutabakatla adaylık sürecine tam destek veren başta İstanbul Ticaret Odası üyeleri olmak üzere tüm kurumlara, sivil toplum kuruluşlarına ve sektör temsilcilerine teşekkürlerini ileterek, "Pek çok arkadaşımız bu noktada bizlerle birlikte oldu, destek verdi, elini taşın altına koydu. Hepsine bu vesileyle şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

"Marka değerini yükselten projeleri hayata geçirmek için buradayız"

Avdagiç, İTO’nun, sınırların yeniden oluştuğu, ekonomi ve ticaretin yeni kaidelerinin yazıldığı bir ortamda başardığı lider ülke Türkiye vizyonunun çok güçlü bir neferi olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İstanbul’un marka değerini yükselten projeleri hayata geçirmek, Türkiye’den dünyaya uzanan köprüleri sağlamlaştırmak için buradayız. Bizler dövizdeki algı oyunlarına, ticaretteki gücümüzle karşı duruyoruz. Bizler faiz prangasını üretim gücümüzle kırmak için buradayız. Bizler yerli kaynaklarla beslenen yatırım kararlarına, milli bir mesele olarak bakan insanlarız. O yüzden İstanbul Ticaret Odası bizim için iş dünyasına cesaret veren asırlık bir çınardır. Sizlerin bana ve arkadaşlarıma gösterdiği bu teveccühü de bu açıdan görev telakki ediyoruz."

İstanbul Ticaret Odası, üye sayısı itibarıyla dünyanın en büyük 5 odasından 1'i konumunda bulunuyor. İTO, Türkiye’deki ortalama her 4 şirketten 1’ini temsil ediyor. Milli gelirin yüzde 28’ini, toplam vergi gelirinin yüzde 43’ünü ve toplam dış ticaret hacminin yüzde 50’den fazlasını İTO’nun üyeleri gerçekleştiriyor.

Tanrıverdi TİM yönetimine aday

Bu arada, İTO'nun 81 meslek komitesinden 261 meclis üyesinin belirlendiği 9 Nisan'daki seçimlerinde, rakibine fark atarak meclis üyeliğine seçilen Malatyaspor eski başkanlarından işadamı hemşehrimiz Hikmet Tanrıverdi'nin, İTO'da bu görevini sürdüreceği ve Haziran ayında yapılacak olan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) yönetimine aday olacağı öğrenildi.

En fazla 2 dönem başkanlık yapılabilen İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) başkanlığı görevini, önceki hafta yeni seçilen başkan Mustafa Gültepe’ye devreden İşadamı hemşehrimiz Hikmet Tanrıverdi, İTO 9 Nisan Pazartesi günü yapılan seçimlerinde, İTO'nun yeni başkanı Şekib Avdagiç grubuyla birlikte hareket etmiş ve kendi grubunda rakibine 423 oy fark yaparak 1094 oyla meclis üyeliğine seçilmişti.

İstanbul, AA- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Vatandaş (5 yıl önce)
    YENİ MALATYA SPORUMUZA NE FAYDASI OLACAK ONU SÖYLESİNLER İSTANBULA BAŞKAN OLMUŞ AMA MALATYA MIZA NE FAYDASI OLACAK ÇIKSIN DA ANLATSIN
    0
    0
    Yanıtla