SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'2 Metre Kar Vardı..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle üç gündür yaylada mahsur kalan çoban uzun süren çalışmalar neticesinde kurtarıldı.

Akçadağ İlçesi Kürecik bölgesindeki Baştürk Yaylası'nda kalan Hüseyin Turan (51) adlı çobandan üç günden beri haber alamayan ailesi, durumu jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine İl Kriz Merkezi, Özel İdare ekipleri ve bir paletli ambulansı jandarma ekipleriyle birlikte bölgeye yönlendirdi. Yer yer tipi ve yoğun kar yağışından dolayı uzun süren çalışmalar neticesinde yaylaya ulaşıldı. Hüseyin Turan yayladaki evinde bulundu. Yaylada mahsur kalan Turan ve 300 koyun jandarma eşliğinde Kürecik merkeze getirildi.

112 Sağlık Doktoru Bülent Atalay, yaylada mahsur kalan Hüseyin Turan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Atalay, yaylada iki metre kar olduğunu ifade ederek, "Altı saat süren yolculuk sonrası yaylada mahsur kalan vatandaşımıza ulaştık. Turan'ın hiçbir şeyi yoktu. Koyunlarıyla beraber dağın başında mahsur kalmıştı. Durumu gayet iyi" dedi.

Uzun süren çalışmalar sonrası 300 koyun ile birlikte kurtarılan Hüseyin Turan da şunları söyledi: "Sağolun var olun, elinize sağlık. Buraya kadar bizim için geldiniz. Koyunlarla beraber 3 gündür mahsur kaldık. Jandarmalar ve greyderler geldi. Allah razı olsun, bizi getirdiler."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız