SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"2 Milyon Esnafın Ablası"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:27:10
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Esnafımız, Türkiye'de yüzde 4-5 faizlerle kredi kullanıyor" dedi. 

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifini (ESKKK) ziyaret eden AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, esnafın 2002 yılında yüzde 59'la faiz kullandığını ancak şuanda bunun yüzde 4-5'lere düştüğünü ifade etti.

Çalık, AKP iktidarlarına en önemli desteği esnaf ve sanatkarların verdiğini belirterek, "Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, esnaflarımızın sorunlarına çok hakim. Bu anlamda Başbakanımız esnafımızla ilgili çok önemli olan düzenlemelerin müjdesini verdi. Eskimeye ve kaybolmaya yüz tutmuş sanatların, hiç faiz almadan kredilerinin verilmesi çok önemli bir adım. 2002 yılında yüzde 59'la kullanmış olduğunuz faizleri, hatta o anayasa kitapçığının fırlatıldığı dönemde yüzde 500'lere çıktığı dönemleri ve bir gecelik faizleri iyi hatırlıyorsunuz. Türkiye'de şimdi yüzde 4-5 faizlerle esnafımız kredi kullanıyor" şeklinde konuştu.

Malatya ESKKK Başkanı Ali Evren ise, düzenlemelerden çok memnun olduklarını kaydederek, "Öznur Hanımı önceden de biliyorduk ama son dönemde yaptığı icraatlarını Türkiye genelindeki 2 milyonu aşkın esnafın, her konuda bir ablası olarak görüyoruz. Her konuda bizlere yardımcı oluyor. Başbakanımız bize müjdeler verdi. 2014 yılında piyasa ekonomisi durgundu. Bir de bu kredinin durması bizleri daha çok üzmüştür. Orada verilen müjdelerden sonra mutlu bir şekilde memleketlerimize döndük" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız