SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"2 Milyon Hedefimizde 1 Milyon 200 Bine Ulaştık"

0
Güncellendi - 2017-05-19 02:33:35
A- A+ PAYLAŞ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Başkanı Adem Ceylan, "2017 yılında ilave 2 milyon istihdam hedefimize şu an itibariyle 1 milyon 200 bin kişi istihdam etmek suretiyle çok önemli bir kısmını gerçekleştirmiş bulunmaktayız." dedi.

Ceylan, Malatya Sosyal Güvenlik Kurumu Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Tüm alanlarda milli seferberlik gerekir' talimatı çerçevesinde istihdama yönelik çalışmalara başladıklarını hatırlattı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun çalışma hayatında milli seferberlik ilanının ardından 81 kenti 2 kez dolaştıklarını anımsatan Ceylan, şunları söyledi:

"Bu manada Bakanlığımız hedefi olan 2017 yılında ilave 2 milyon istihdam hedefimize şu an itibariyle 1 milyon 200 bin kişi istihdam etmek suretiyle çok önemli bir kısmını gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Geriye kalan 7 aylık süre içerisinde 800 bin istihdam sağlayarak Bakanlığımızın hedefine ulaşma yönünde çabamız ortaya konacaktır."

Bazı sektör ve iş kollarında kazaların yaşanabildiğini anımsatan Ceylan, özellikle inşaatlarda ve diğer işlerde meydana gelebilecek olumsuzluklarda İş Sağlığı ve Güvenliği Seferberliği kapsamında 'sıfır deklarasyon' sağlamak olduğunu anlattı.

Okullarda olmak üzere gençlere ve çalışanlara riskleri önleme eğitimlerinin verilmesinin planlandığını kaydeden Ceylan, zaten gelişmiş olan iş yerlerinde sağlık, güvenlik kültürünü daha da ileriye taşımayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız