SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2 Milyon Ödenek..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da kurum ve kuruluşların işbirliği ile yaptırılacak olan Kültür Merkezi inşaatına, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 2 milyon ödenek gönderildiği bildirildi.

Bir yıl önce inşaatına başlanan Malatya Kültür Merkezi inşaatı devam ederken, çalışmalar hakkında bilgi veren Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, bakanlıkları tarafından 2 milyon TL ödenek gönderildiğini bildirip, ödenek sıkıntısı olmadığını vurguladı.

İstasyon Viraj Kavşağı petrol istasyonu karşısında inşaatı süren Malatya Kültür Merkezi hakkında teknik bilgi de veren Özbay, "7 bin 750 metrekare inşaat alanına sahip yere bina yapılıyor. 28 bin 925 metrekarelik toplam alanı, yan bölümde yapılan yol genişletme çalışmaları sonrası yaklaşık 22 bin metrekare olarak alana sahip bir yer. Merkezin maliyetinin yüzde 50'si Kültür ve Turizm Bakanlığı, yüzde 25'i Malatya Belediyesi, yüzde 25'i de Malatya İl Özel İdaresi'nce karşılanıyor. Geçtiğimiz Eylül Malatya Kültür Merkezi, çok amaçlı 611 kişilik büyük, 222 kişilik küçük salon, sergi salonları, atölyeler, kafeterya ve idari bölümlerden oluşacak" diyerek, önümüzdeki yıl hizmete açılmasının planlandığını kaydetti.

Malatya Kültür Merkezi'nde, 660 metrekare büyüklükte bir kütüphane de yer alacak. Salon kapasitesi ve diğer bölümleriyle Malatya merkezde en büyük kültür merkezi olacak olan Malatya Kültür Merkezi ile birlikte Malatya'da kongre, kültür ve sanat etkinliklerinin artacağı kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız