SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"2 Milyonluk İhaleyi İptal Ettik, 20 Bine Yaptık"

0
Güncellendi - 2019-08-09 04:15:02
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, sosyal medya hesabında, göreve geldikleri tasarruf önlemleri sonucu her ay 10 milyon TL tasarruf ettiklerini yazdı.

Gürkan'ın, sosyal medyadaki mesajı şöyle:

"* Kiralık Araç

* Huzur Hakkı

* Harici Maaş ödemelerini sonlandırarak her ay 10 milyon TL tasarruf ettik.

Tasarrufumuz 4 ayda 40 milyona ulaştı ki bu rakama iptal ettiğimiz diğer ihaleler dahil değil.

Mesela 2 milyon TL'ye verilmiş olan alt yapı ihalesini iptal ederek kendimiz sadece 20 bin TL'ye yaptık.

Bu sadece bir örnek..."

MASKİ'NİN ARAÇ KİRALAMA İHALESİ..

Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi Malatya Su ve Kanalizasyon İşletmesi (MASKİ)'nin, kurum hizmetlerinde kullanılmak üzere 86 araç kiralamasına ilişkin ihale açıldı.

Söz konusu sayıda aracın halen MASKİ hizmetinde kullanılmakta olduğu, ihale süresinin dolması nedeniyle yeni ihale düzenlendiği öğrenildi.

Gürkan'ın belediye başkanlığı görevine gelmesinden sonra, MASKİ'nin ihtiyacı kadar olan kiralık aracın elde tutulduğu, bunun hizmetlerde kullanıldığı, ihtiyaçtan fazla sayıda olan ve bir çoğu da hizmet dışı işlerde kiralanan araçların kiralama işleminin iptal edildiği belirtildi.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

59 yorum yapılmış

  • memet (4 yıl önce)
    Büyükşehir belediyesi ve maski genel müdürlüğünde personel araçlar ile eve gidip sabah isyerine aynı araç ile geri geliyorlar.Ayrıca iş sağlığı ve iş güvenliği denetimi de yok yeterlilik belgesi olmayan yüzlerce personel var statulerine uymayan işlerde kendi kadro ve pozisyonu olmayan işte çalışıyorlar kanunen suçtur yakında cezası işlem de yapılır3 kuruş 5 kuruş fazla almak için belediyeyi zarara uğraşıyorlar maski hizmet binası ile şehir merkezi 20 km ayda 1200 km yılda 14400 km yazık değilmi
    0
    0
    Yanıtla
  • Akparti sevdalısı (4 yıl önce)
    Tasarruf diyorsunuz millete bindiriyorsunuz.ulasima 75kurus suya bir tarafta bu millet hak ediyor kuzu gibi ödüyoruz biniyoruz bizler hak ediyoruz akp diyoruz başkada birşey demiyoruz çünkü herşeyi hak ediyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • sedat (4 yıl önce)
    Sayın başkanımızdan vatandaş olarak beklediğimiz nasıl ki sade Memurlardan kamu zararı alınıyorsa Belediyeyi geçmiş dönemlerde sömürenler'de yaptıklarından dolayı kamu zarını ödesinler hak adalet yerini bulsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • sedat (4 yıl önce)
    Sayın Selahattin başkanın 20 yıldan fazladır takipçisiyiz bire bir tanıma fırsatı bulmadık ancak görünen o ki yetim hakkının savunucusu Allah yolunu bahtını açık etsin .
    0
    0
    Yanıtla
  • İlkypktş (4 yıl önce)
    Başkan herkes senin gibi olsa bu memleket yıkılmaz seni alkışlıyoruz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Lütfü (4 yıl önce)
    Hani hak edenin çalışanın maaşına karışılmayacaktı alın teri dökenin maaşını keserekmi tasarruf yapıyorsunuz hakkım haram olsun kim kestiriyosa bu maaşları
    0
    0
    Yanıtla
  • Tolunay Gültekin (4 yıl önce)
    Şehrin çoğu sokağında, caddesinde ağaçlar sulanmıyor! Bu da mı tasarruf kapsamında. Ağaçlardan yeşillikten kısarak mı olacak bu işler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mamo bekçi (4 yıl önce)
    İscinin alinteri olan mesai kesildi.simdide khk da belurtilmesine ragmen işçinin maasi kesiliyor.hakedilen parayi farkli partiden bir belediye baskani kesse akp bayrak ederdi.ama kimseden ses yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • ufuk (4 yıl önce)
    Olumsuz yorumlara şaşırıyorum. Adam tasarruf diyo birileri rahatsız oluyor. Halk memnun ama eski yonetim ve bankamatikciler isyanda
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin Şahin (4 yıl önce)ufuk isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen öyle
    0
    0
    Yanıtla
  • D. Meral (4 yıl önce)
    Ağam bizimle eğlenir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kara (4 yıl önce)
    İşinize gelmeyen yorumları neden yayınlamıyorsunuz S Gürkan’ nın basın bülteni olmak size yakışıyormu ? Bütün siyaseti yalan iftira abartı ve şov olan bu şahsiyetle ne menfaat ilişkiniz var. Bir Eskimalatya lı ve S Gürkan’ı en iyi tanıyanlardan biri söylüyorum sizin ne çıkarınız var bilmem ama Malatya’ya yazık ediyorsunuz yazık Basının asıl görevi siyasetçinin ağzından çıkanı yayınlamakla birlikte doğruluğunuda araştırmaktır. Adamın her söylediğini manşet yapıp kamuoyunu yönlendirmek gazetecilikmi Allah aşkına
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (4 yıl önce)
    2 milyonluk iş 20 bin tlye yapılmış. Bu konu hakkında resmi açıklama şart. Doğru ise alenen suçtur. Takibi yapılmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Adem (4 yıl önce)
    Insanların neden olumsuz eleştiri içinde anlamak mümkün değil . Adam göreve başlamış yanlış olan yolunda gitmeyen şeyleri düzeltmeye çalışıyor ve bunlarıda yaparken Malatya halkını bilgilendiriyor. Helâl olsun tebrikler. Sokağa çıkın sorun vallaha herkes memnun.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (4 yıl önce)
    sayın editör ciddi yorumları yayınlayın ki,insanlar doğru düşünmeyi öğrensin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan Doğan (4 yıl önce)
    Sayın başkan belediyenin gerçek borcu ne kadar bu reklam panoları kime ait belediye buralara reklam sözümü verdi bu panolara başka reklam veren yokmu İnönü Mahallesi'nde verilen kuyu suyunu temizlik dışında kullanmıyoruz bize neden kapuluk suyu vermiyorsunuz Malatya'ya kuyu suyu vermenin mucidi eski maski müdürü Özgür beyi vicdani ile başbaşa bırakıyorum kurtarın bizi su taşımaktan sayın Gürkan.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (4 yıl önce)
    Sayin.baskan.ben.senin.yerinde.olsam.butun. Makam.araclarini.iptal.ederim.sadece.is.araci. Birakirim.personel.servisini.kaldiririm
    0
    0
    Yanıtla
  • Bayram (4 yıl önce)
    Eğer eski yönetimin adamlarına hala görev veriyorsan Başkanım hakkımızı helal etmeyiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kazim ogretmen (4 yıl önce)
    Bundan önce ki belediyede ak partinin di. O zaman niye engel olmadınız başkanım.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (4 yıl önce)
    selahhatin bey sana çok çok teşekkür ederim.sana oy vermedim senin partinde olmamama rağmen.çok çok teşekürlerimi sunarım.turgut temelli ve yaşar çerçiden sonra malatyanın en iyi belediye başkanısın.böyle devam ettiğin müddetçe malatya halkının çok sevdiği takdir edeceği başkanı olacaksın.rantçılara hırsızlara göz açtırma.saygılarımı sunar iyi baramlar diler im.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kazım (4 yıl önce)
    Hiç gülesim yoktu bu Başkan’ın hiç aklı başında bir yöneticisi yok mu? Habire yanlış işler ve açıklama yaptırıyorlar. Bizde Selahattin beyi tecrübeli biri zannederdik. Bu 5 sene böyle geçmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerem (4 yıl önce)
    Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyeleri yunan istandamı ödenek alıyor.Onlar niye aynen devam ediyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • baskan (4 yıl önce)
    Başkan merak ettik hangi ihale 2 milyonken 20 bine yaptırdın bizi bi aydınlat
    0
    0
    Yanıtla
  • murathan (4 yıl önce)
    Başkan sanki tribüne oynuyor yine..iki trilyonluk iş nasıl yirmi bine yapıldı ve yirmibinlik iş nasıl iki trilyona ihale edildi. Milletin aklıyla alay ediyor. Ayrıca aylık on trilyon tasarruf diye bişey olmaz. o ay yatırım yapmazsın yatarsın adı olur tasarruf. Güründen tut kahtaya, kemaliyeden tut elbistana artık büyükşehir sorumluluğunda, hiç bir çalışma yatırım yapmazsan paran kasanda kalır adı tasarruf olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • RAMBO (4 yıl önce)
    Muhtar evleri Villa fiyatına ihale edildi bunları verenlerden hesap sorulmalı ödenen paralar geri alınmalı Belediye 20 trilyon kara geçer
    0
    0
    Yanıtla
  • ibrahim (4 yıl önce)
    Başkanım seni bunun için destekledik.Millet senin yanında.
    0
    0
    Yanıtla
  • alaaddin (4 yıl önce)
    Bu ihmallerin veya menfaatlerin karşılığında hesap sorulmasını bekliyoz.Yerel basın niye üzerine gitmiyo.Selahattın baskanı yalnız bırakmamak lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • hamza (4 yıl önce)
    malatya haberin bu hale gelmesine üzüldüm doğrusu,dünya görüşüme ters olmasına rağmen,özgün duruşunu takdir ediyordum ama şimdi gürkanın yalan bültenini sunan bir haber sitesi olmuş
    0
    0
    Yanıtla
  • turan yorulmaz (4 yıl önce)
    Başkanın söyledikleri geçiştirilmesin. Sonuna kadar takip edilsin ihale kimlere peşkeş çekilmiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (4 yıl önce)
    Adamsın. Bu şehrin bir kuruşunu kimseye yedirme. Reisten çok reisçilik oynayan fırsatçılara aman verme. Şeffaf yönetim , ihale ve raporlamaya hepimiz rahat ulaşalım. ( İmamoğlu, Yavaş örneklerinde olduğu gibi )
    0
    0
    Yanıtla
  • SAİM SARIKAYA (4 yıl önce)
    PAYLAŞIMI YAPTIRDI BELLİ BİR SÜRE SONRA KALDIRILDI KİM NEDEN YAPTI BUNU ACABA KİMLER RAHATSIZ OLDU? SOSYAL MEDYA HESABINI YÖNETEN KİŞİ AÇIKLAMA YAPSIN BENCE.
    0
    0
    Yanıtla
  • Rahmi (4 yıl önce)
    Kimse Selahattin Gürkan’a sormuyor araç ihaleleri neden iptal edildi? Ne kadar tazminat ödendi? İhtiyaç yoktu neden yeniden ihaleye çıkılıyor?
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (4 yıl önce)
    Çok ilginç ya bu nasıl bir ihaleymişte 20 bine yapmışlar. Rekorlar kitabına girmesi lazım. Selahattin bey açıklasa da neymiş öğrensek! Öyle bir işin sadece işçi maliyeti o parayı geçer, hiç mi malzeme araç kullanmadın. Ben burda diyorum ki bu kadarına da pes!
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemil (4 yıl önce)
    Bugun bir artezyen vurmanın maliyeti 30 bin lira nasıl oluyor da 20 bine alt yapı yapılabiliyor.Kamıştan boru mu döşediler acaba ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Güler (4 yıl önce)
    20 binlik işi iki milyona ihale eden Kişiler hakkında neden suç duyurusunda bulunmuyorsunuz? Bu memleketin savcıları bu açıklamaya istinaden neden soruşturma açmaz?
    0
    0
    Yanıtla
  • halil (4 yıl önce)
    2 milyonluk işi 20 bin tl ye yapıyorsan. ki bu rakam 100 misli demek.devleti zarara uğratanlar hakkında soruşturma açılması lazım.madem bu iş bu rakama yapılıyor ise. Allah kimseye fırsat vermesin. yazık bu memlekete.
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (4 yıl önce)
    Gürkan haber sitesi
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (4 yıl önce)
    Paylaşım resmi instagram hesabında yok. Fan sayfasında var. Asparagas haber olabilir mi
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (4 yıl önce)
    Başkan siz tasarruf diyorsunuz ama gece 03.de Belediye araçları yöneticilerinizin özel işlerinde kullanırken veya eğlenirken kaza yapıyor. Maalesef savurganlık çok büyük.Yöneticilerimiz KENDİ PARALARINI NASIL HARCIYORLARSA KAMUNUN PARASINA DA AYNI ÖZENİ GÖSTERMELERİ gerek
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (4 yıl önce)
    Madem bu kadar sıkıntı var neden mahkemeye vermiyorsunuz sayıştaycıları çağırıp kamu oyunu bilgilendirmiyorsunuz böyle insanları töhmet altında bırakmaz haklı haksız ortaya çıkar
    0
    0
    Yanıtla
  • öneri (4 yıl önce)
    Bu sadece YETİM hakkı değil ki.... Benim hakkım da zehir zıkkım olsun. Aaahhh bir de her etkinliğe Esenlik sponsorlu boy boy kendi resimlerinizi asmayıp adınızı yazmazsanız da tekrar Esenlik marketten alış verişe başlasak ne güzel olurdu.
    0
    0
    Yanıtla
  • tamirci (4 yıl önce)
    Eğer 2 milyonluk ihale 20 bin TL ye yapıldıysa, bundan önceki tüm ihaleler şaibelidir.Halkın parası birilerine peşkeş çekilmiş veya pay edilmiş demektir.Allah ıslah etsin siyasetçilerimizi....
    0
    0
    Yanıtla
  • CENGİZ (4 yıl önce)
    bu kadar hırsızlığa göz yumanların ve bunu yapanların Allah bin türlü belasını versin.bu ihaleleri alan ve verenlerin mahkemeye verilmesi gerekmez mi sayın başkan
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (4 yıl önce)
    Başkanım aynı kararlılıkla yolunuza devam edin. Malatyalılar daima yanınızda olacaktır. Acilen trafik, oto park sorununa bir çözüm bulunmalı başkanım. Ayrıca yüksek hızlı tren, şehir hastanesi, kuzey çevre yolu, hafif raylı sistem, yeşil kuşak projesi gibi konuların da takipçisi olmanızı bekliyoruz sayın başkanım. Selametle.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali seydi (4 yıl önce)
    Seni malatya geç buldu başkan sen bu hızla borcu 1 yılda bitirirsin artık 20 binlik iş ne kadar sağlam olur onuda patlarsa görürüz eline sağlık
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeynal (4 yıl önce)
    Eğer cidden 2 milyonluk iş 20 bin tl ye yapılıyorsa kutlarız seni başkan ama sadece laf olsun diye yine milletin gözünü boyuyorsan olmaz böyle.Deli kanlı gibi çık basının karşısına 20 bin tl ye nasıl yapıldığını anlat bizde görelim...
    0
    0
    Yanıtla
  • Süleyman Sarıkaya (4 yıl önce)
    Tebrikler, başarılarınızın devamını dieriz.
    0
    0
    Yanıtla
  • özkan (4 yıl önce)
    Önceki dönemde CHP malatyayı soymuş soğana çevirmiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yok artık (4 yıl önce)
    2 milyonluk ihaleyi 20 bine yaptırma hikayesine kendisi bile inanmadı sanırım ve o tweet silindi :) bu kadar abartmasaydı belki bizler inanırdık. Hani 2 milyonu 1 milyona yaptırdık falan diyebilirdi Sn.BAŞKAN :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Kürşat (4 yıl önce)
    Ooo Malatya haber hoş geldiniz. Yaklaşık 4 aydır sadece cinayet kaza haberleri vardı. akraba atamaları, görevden almalar, esenliğin borcunun şişşrilmesi. Personellerin maaşının düşmesi ve niceleri olurken haber yapmıyordun. Eski dönem olsa hiçbirini es geçmezdin. Lakin atılan tüm yalanları bildiğin halde sustun. Mızrak cuvala sığmayınca da bu haberi yaptın, ve haber ne haber hiç bir şekilde bir şey dememişsin. O twiti cümle alem gördü. Sende bizim gördüğümüzü bize haber diye mi veriyorsun. Ardından araç kiralama kibar bir geçiş. Yazık milleti uyutmaya çalışmayın. ARAÇ İHALESİNDEKİ PROBLEM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ TÜM KİRALIK ARAÇLARI İPTAL ETTİK. 450 TANE KENDİ ARACIMIZ VAR ONLARLA BU İŞ HAYLİ HAYLİ YAPILIR DEDİ. LAKİN DEMEK YETMİYORMUŞ Kİ 86 ARAÇLIK İHALEYE ÇIKILMIŞ. ZATEN BU ARAÇLARIN İHALESİ İPTAL EDİLMEMİŞ BU ARAÇLAR KULLANILIYORMUŞ. SADECE İHALESİ BİTECEKMİŞ İHALE YENİLENECEKMİŞ İYİ O ZAMAN NİYE BÜTÜN KİRALIK ARAÇLARI İPTAL ETTİK DENİLDİ. BİR DE ŞİMDİ HİZMET DIŞI KULLANILAN ARAÇ TANIMI ÇIKTI HALEN BAZI DAİRE BAŞKANLARI VE GENEL MÜDÜRLER KİRALIK LÜKS ARAÇLAR İLE GEZİYORLAR. BUNLAR HİZMET DIŞI DEĞİL Mİ. YA DA VİDANJÖRLER İPTAL EDİLDİ BUNLAR HİZMET DIŞIMIYDI. Malatya haber yayınlarmısınız bilmiyorum. Lakin tarafsız değilmişsiniz Bunu anladım.
    0
    0
    Yanıtla
  • muharrem (4 yıl önce)
    hacı abi iyiki oy vermişim sana senin yolun acık balkanlığa kadar gidersin sen
    0
    0
    Yanıtla
  • Yunus (4 yıl önce)
    Matematik sorunu yaşıyoruz Aklımızla dalga geçiyor sayın başkan.Nasıl olabilir alt yapı işi 2 milyon değilde 20 bin TL Tek tek anlatmaz ise bu işi basın karşısında bizimle dalga geçtiğini düşüneceğim çık anlat .Doğru ise zaten Ak parti milletvekilleri hepsi istifa etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    Peki bu israfı! yapanlardan, boşa giden milleti parasının hesabı sorulacak mı? Öyle beddua okumayla olmaz sadece.
    0
    0
    Yanıtla
  • Remzi (4 yıl önce)
    Altın kayısı festivaline sponsor olanlar Altın kayısı bulvarı na sponsor olsaydı belediyemiz en azından bir işe yaramasa da bir işe aracı olmuş olurdu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Dr.tekiro (4 yıl önce)
    Ellerine sağlık baskan fakat bu huzur haklarini dagitanlar gereksiz araç kiralanlar harici maaş ödeyenler 2 milyona ihale verenler belli degilmi o kisilerin ceza almasi ve arastirilmasi gerekmezmi vebalı gunahı senin boynuna su adamlarada cezalarini verdirt kaybettirdiklerini ödette içimiz rahatlasın. Bu ulkede birileri bir yerlere gelip gereksiz harcamalar yada hatali yonettikten sonra hesabı sorulmadikca ne nasil duzelecek yapanlarin yaptıkları yanina kalmasin hesap sorulsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (4 yıl önce)
    Boş mesai ve huzur haklarını kaldırdınız çok güzel. Peki fazla mesai yapana hakkını vermeyerek tasarruf mu yaptınız? Ya da makam araçları değil de sahaya çıkan pikabı işe göndermeyip işi aksatarak tasarruf mu yaptınız?
    0
    0
    Yanıtla
  • Metoo (4 yıl önce)
    Inanilmasi guc bi olay..2milyonluk ihale 20bine nasil yapilir..madem 20bine oluyorsa ihaleye verenlere kamuyu zarar ettirdikleri icin dava acilsin yada baskan matematik bilmiyor..baskanin bu yazilarida delil sayilsin..ALLAH yetim hakki yiyenlerin yuzunu ahirette kara etsin ins...
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen katılıyorum,vatan hainliğinden farkı yok o paraları yiyenlerin....
    0
    0
    Yanıtla
  • aynen ben de katılıyorum 2 milyonluk iş 20 bine yapılıyor ise bu hangi iş lütfen açıklayın! kim vermiş kim almış onu da açıklayın! KORKMAYIN!
    0
    0
    Yanıtla