SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"2 Okulu Boşalttık, Başka Okul Yok"

0
Güncellendi - 2019-05-08 03:57:40
A- A+ PAYLAŞ

21 OKULDA GÜÇLENDİRME VE ONARIM YAPILACAK.. Milli Eğitim Müdürlüğü, aralarında depreme dayanıksız olan veya onarım ve tadilat isteyen 21 okul binasında onarım yapacak. Aralarında anaokulu, ilk, orta, lise ve meslek lisesi binalarının da yer aldığı okulların bakım, onarım veya güçlendirme işleri bu  eğitim yılı içeresinde tamamlanacak.  Okullarda ufak çaplı onarımlar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir paket dahilinde yapılıyor.

Hangi okullar var?

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan ihale 21 okul binasını kapsıyor. Merkez Battalgazi ve Yeşilyurt’un yanı sıra Arapgir, Akçadağ, Doğanşehir, Kale ve Yazıhan ilçelerinde bulunan okul binaları için Müdürlük tarafından ihale açıldı. Başta binaların ısı yalıtımına uygun hale getirilmesi ve çevre düzenlemelerinin yapılması ile çatı ve olukların aktarılması, ıslak zeminler, kapı-pencere gibi zamanla deforme olan bölümlerin kullanıma uygun hale getirilmesi için yapılan ihale kapsamında şu okullar yer aldı: 

Battalgazi YİBO, Hasan Varol 2. İlkokulu, Gazi Ortaokulu, Hayriye Başdemir İlkokulu, Şehit Şahin Altmış İlkokulu, Hayrettin Sönmezay Orta Okulu, 75. Yıl Cumhuriyet Anaokulu, Hanımın Çiftliği Anaokulu, Arapgir Fatma Fikriye Kutlar İmam Hatip Lisesi, Kale Bent ve Yazıbaşı İlkokulları, Akçadağ Anaokulu, Doğanşehir Anaokulu, Erkenek Çiğdem Anaokulu, Sürgü ÇPL, Yazıhan Hamidiye İlkokulu, Yazıhan Abdurrahman Serttaş Anaokulu, Yeşiltepe İmam Hatip Ortaokulu, Abdulkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi,  Yeşilyurt Mesleki ve Teknik Lisesi ve Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Lisesi.

Okul tadilatları ile ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Arapgir’deki Fatma Fikriye Kutlar İmam Hatip Lisesi’nin vatandaş tarafından yapılarak Milli Eğitime devredildiğini belirterek, okulun çevre düzenlemesini kendilerinin yapacaklarını söyledi.

Depremsellik açısından acil olarak boşaltılması gereken okul binaları  kapsamında Hekimhan’da acilen boşaltılması önerilen iki okulu boşalttıklarını, başka boşaltılacak okul olmadığını kaydeden Tatlı “2018’de deprem yönetmeliği güncellendi. Bu yönetmelik binaların depremselliği açısından daha da güçlü bir yönetmelik. Bundan sonraki tüm yapılarımız bu kapsamda inşa edilecek. Ancak çok eskimiş olan okullarımız var. Güçlendirme isteyen binalarımız var. Biz bunların güçlendirme ihalelerini peyderpey yaparak binalarımızı güçlendiriyoruz” dedi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • ALİ DOĞAN (3 yıl önce)
    Malatya Milli Eğitim Müd. SN Ali Tatlı beyin dikkatine, Cemal Gürsel Mahallesi'de uzun süredir beklenen okul yapımı için gereken çalışmaların bir önce tamamlanıp 2020 Yıllı içinde temel atımasını arzuluyoruz, bu bölgede 6 Mahalle bir okula gebe, pandemi dolayısıyla Eylül ayında okulların açılmasıyla risk olayı vardır, veliler bu bölgede okulun bir önce temeli atılmasını istemektedir.. Not: bir önce bürokrasinin çözülmesini istiyoruz, iyi çalışmalar diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • AYDIN (4 yıl önce)
    Sayın müdürüm Sümer İlkokulu deprem riski raporu var.İki yıldır bekliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • sedef Kara (4 yıl önce)
    Abdulkadir Eriş Guzel sanatlar lisesi güçlendirilecek deniyor ama hemen bitişiğindeki Abdulkkadir Eriş Kız Meslek Lisesi neden güçlendirilmiyor. İkiside aynı kampüste aynı yıl yapilmis ve hatta 3 yıl önce Beydağı Anadolu lisesinden boşaltılan bir bina olduğu halde Meslek Lisesi güçlendirilmiyor. Hadi hayırlısı..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    Sayın müdürüm, Malatya nın en zeki çocuklarının okuduğu Malatya Fen lisesinin yemekhanesi neden açılmıyor? O da mı yeni okulu bekliyor? Gerçi çocuklar şindi oruç tutuyor, yemekhaneye gerek yok mu diyeceksiniz!!!!?
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemo (4 yıl önce)
    Ali fevzi Ağan ilkokulu ve ortaokuluna neden bakılmıyor acaba?
    0
    0
    Yanıtla