SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2. Ordu Eski Komutanının Vefatı

0
Güncellendi - 2016-09-20 04:55:10
2. Ordu Eski Komutanının Vefatı
A- A+ PAYLAŞ

89 yaşında hayatını kaybeden, 2. Ordu'nun eski komutanlarından MİT eski Müsteşarı emekli Orgeneral Burhanettin Bigalı, kılınan cenaze namazının ardından askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Geçtiğimiz günlerde tedavi gördüğü özel bir hastanede kalp yetmezliği sonucu 89 yaşında hayatını kaybeden emekli Orgeneral Burhanettin Bigalı için Levent Afet Yolal Cami’nde cenaze töreni düzenlendi. Askeri törene, İstanbul 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, eski Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Çevik Bir, eski Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ve askeri erkan katıldı. Cenaze namazı öncesi Bigalı’nın eşi Lamia Bigalı, kızları Ferda Erdem ve Derya Bigalı taziyeleri kabul etti. Tekerlekli sandalyede oturduğu görülen Lamia Bigalı’nın gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

Bigalı hakkında düşüncelerini söyleyen emekli Orgeneral Çevik Bir, “Komutanımızdı, görevimizi yapmaya geldik. Allah nur içinde yatırsın, tüm ailesine baş sağlığı diliyorum” dedi. Bigalı’nın kızı Derya Bigalı ise, “Ne söyleyebilirim, insanın babasını kaybetmesi ağır bir şey, nur içinde yatsın” ifadelerini kullandı.

Askeri erkandan katılımın yoğun olduğu törende Bigalı’nın cenaze namazı öğle namazını müteakip kılındı. Ardından Bigalı’nın cenazesi, tören mangasının omuzlarında önce top aracına ardından askeri cenaze aracına koyuldu. Bigalı'nın naaşı daha sonra Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

BURHANETTİN BİGALI..

bigalı2Harp Okulu'ndan mezun olduktan sonra 1947 yılında Asteğmen olarak katıldığı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin değişik kademelerinde görev yaptı. 1972'de Tuğgeneral rütbesine yükseldi. 1972-1976 yılları arasında Tuğgeneral, 1976-1980 yılları arasında Tümgeneral olarak görev yaptı. 1980 yılında Korgeneralliğe terfi ederek 7 Eylül 1981-14 Ağustos 1986 tarihleri arasında Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı görevini yaptı. 1986 yılında Orgeneralliğe terfi etti ve o yıl Jandarma Genel Komutanlığı görevine atanan Orgeneral Adnan Doğu'dan boşalan ve karargahı Malatya'da bulunan 2. Ordu'nun komutanlığı görevine atandı. Malatya'da 2 yıl görev yapan Bigalı, 1988 yılında Jandarma Genel Komutanlığı görevine getirildi ve 1990 yılında emekli oldu.

iha- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

TEDAVİ GÖRDÜĞÜ HASTANEDE 89 YAŞINDA HAYATINI KAYBEDEN ESKİ MİT MÜSTEŞARI EMEKLİ ORGENERAL BURHANETTİN BİGALI, KILINAN CENAZE NAMAZININ ARDINDAN ASKERİ TÖRENLE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI. (DOĞAN CAN CESUR/İSTANBUL-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız