SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2. Ordu'daki Yaralılar.. Validen '7 Uçak İndirildi' Açıklaması..

0
Güncellendi - 2016-07-17 02:36:39
2. Ordu'daki Yaralılar.. Validen '7 Uçak İndirildi' Açıklaması..
A- A+ PAYLAŞ

Darbe girişiminde bulunan grubun direndiği 2. Ordu Karargahı'ndan saat 12.45 sıralarında yaralı bulunduğu gerekçesiyle içeriye ambulans istendi. İçeriye giren 2 ambulans kısa süre sonra çıkarak Turgut Özal Tıp Merkezi'ne yönlendi. Ambulanslarda, yaralı 2 subayın bulunduğu bildiriliyor. Malatya Valisi Mustafa Toprak, twitter hesabından, 2. Ordu ve 7. Ana Jet Üssü'nde darbe girişimcilerinden toplam 153 askerin gözaltına alındığını duyurdu.

Bundan kısa süre sonra da, 2. Ordu Karargahı içerisindeki direnişin kırılmaya başlandığı, kışlaya polis ve Jandarma Özel Harekat Birliği'nin girmeye başladığı bilgileri geldi.

Karargahı kuşatan polise, sabah saatlerinden itibaren teslim olanların sayısının 100'ü geçtiği bildirildi.

Bu arada, Erhaç 7. Ana Jet Üssü'nde de darbe yanlısı bir grubun direnişinin olduğu, ayrıca üsse gece gelen 7 kargo uçağının da, darbe girişimiyle bağlantılı grubun kontrolunda bulunduğu haberleri alındı. Belediyenin iş makineleri ve ağır araçları, bu araçların yeniden havalanmasını engellemek üzere, piste yerleştirilerek kalkışlarına izin verilmemişti. Öğle saatlerine doğru Erhaç 7. Ana Jet Üssü'ndeki direnişin de kırıldığı, buradan da gözaltılar olduğu haber alındı.

Ayrıca, 2. Ordu Karargahı'na, içeri giren tankın çarparak yıktığı gedikten girmek isteyenleri polis havaya ateş açarak ve biber gazı sıkarak engelledi.

Gözaltına alınanların polis merkezlerinin yanı sıra çok geniş güvenlik önlemleri altında Polis Yüksek Okulu kampüsünde tutuldukları bildiriliyor.

Malatya Valisi Mustafa Toprak da, 2. Ordu Karargahı'ndan 114, Erhaç 7. Ana Jet Üssü'nden ise 39 askerin gözaltına alındıklarını twitter hesabından duyurdu.

Gözaltı sayısının artmakta olduğu belirtiliyor.

Bu arada, Cumhurbaşkanı ve Başbakanın çağrıları nedeniyle, gece olduğu gibi gündüz de meydanlarda ve caddelerde vatandaşların toplanmaları, araçlı ve yaya olarak gösterileri de devam ediyor.

Fetullah Gülen Cemaati'ne yakın olduğu bildirilen ve gece tahrip edilen bir kırtasiye mağazası da gündüz yakılmak istendi. Bazı kişiler Bank Asya Şubesi'nin de camlarını kırdı.

İÇMESUYU AÇIKLAMASI..

Diğer yandan darbe girişimine paralel olarak yayılan “musluk sularından su içmeyin” dedikoduları, aralarında Malatya’nın da bulunduğu Ankara, İzmir, İstanbul gibi şehirlerde yapılması üzerine MASKİ’den açıklama yapıldı.

MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir tarafından yapılan açıklamada; “Malatya da musluklardan akan suyun kalitesinde herhangi bir problem yoktur. Kurumumuzla ilgili yayılan asılsız iddialara itibar edilmemelidir. 7/24 ilkesiyle çalışan personelimiz görevinin başındadır. Aziz Malatyalılara saygıyla duyurulur.” bilgisi verildi.

İsmet YALVAÇ, Burhan KARADUMAN, Ferdi DURDU-malatyahaber.com, Yeni Malatya Gazetesi

vall

 

ab1

ab

Pano05

Pano06

ab5

ab4

ab6

ab7

ab8

ab9

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • ramazandogan (7 yıl önce)
    meclisteki konusmalarindan birlik ve beraberlikten dolayi mecliste grubu bulunan siyasi partilerimize meclis disindaki saadet,vatan,buyuk birlik ve diger siyasi partilerimize tesekkur ediyorum.insallah bu ulkede bibirimizin fikirlerine yasam tarzlarina saygi duyarak birbirimizi sucu bucu diyerek ayirima tabi tutmadan kardesce birlikte yasamaya devam ederiz.konu vatan olunca gerisi tefarruattir bunuda milletimiz gostermistir
    0
    0
    Yanıtla