SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2. Ordu Komuta Kademesi'ne 3 Atama

0
Güncellendi - 2016-08-01 21:29:18
2. Ordu Komuta Kademesi'ne 3 Atama
A- A+ PAYLAŞ

2. Ordu'da, 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin ardından eski Ordu Komutanı Adem Huduti ile birlikte tutuklanan komuta kademesinin yerine yeni atamalar yapıldı.

Darbe girişimine destek verdikleri gerekçesiyle 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ile beraberindeki 2.Ordu Kurmay Başkanı Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun, 2.Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Serdar Sevgili ve 2.Ordu Komutanlığı Destek Yarbaşkanı Tuğgeneral Zeki Karataş mahkemece tutuklanmışlar, daha sonra da ordudan ihraç edilmişlerdi.

2. Ordu Komutanlığı'na Van Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel atanmasından sonra, 1 Ağustos Pazartesi günü Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayınlanan Milli Savunma Bakanlığı Atama Kararnamesi ile darbe girişimi nedeniyle 2. Ordu'daki boşalan 3 makama daha atama yapıldı. Buna göre, 2. Ordu Kurmay Başkanlığı ve Malatya Garnizon Komutanlığı görevine Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı'nda görevli Tümgeneral Asım Kocaoğlu (fotoğraftaki), 2. Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanlığı'na JFL HQ (Napoli- İtalya) Müşterek Kuvvetler Komutanlığı'ndan Tuğgeneral Hançeri Sayat, 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanlığı'na da Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Komutanlığı'ndan Tuğgeneral İbrahim Özbudun atandılar.

7. Ana Jet Üs Komutanı iken darbe girişimi nedeniyle tutuklanan ve daha sonra Silahlı Kuvvetler'den ihraç edilen Tuğgeneral Emin Ayık'tan boşalan göreve ise henüz bir atama yapılmadı.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız