SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2. Ordu Komutanı ve 4 General Tutuklandı

0
Güncellendi - 2016-07-19 23:23:13
2. Ordu Komutanı ve 4 General Tutuklandı
A- A+ PAYLAŞ

  • Malatya'da gözaltına alınan 5 general ile 2 subay mahkemece tutuklandı. 4 subay ve astsubay serbest bırakıldı.

Silahlı Kuvvetler içerisinde FETÖ/ PDY bağlantılı bir grubun darbe girişimine yönelik soruşturmada 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ve beraberindeki 4 generalin de aralarında bulunduğu 7 asker tutuklandı. Bazı generallerin CMK kapsamında avukatlıklarını üstlenen avukatların Malatya  Adliyesi’nde sürekli terör örgütü  PKK’nın davalarına giren isimler olduğu görüldü.

Silahlı Kuvvetler içerisinde bir grubun 2. Ordu Karargahında yaklaşık 10 saat süren direnişin ardından içeri giren Malatya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, 16 Temmuz Cumartesi günü 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ile birlikte 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun ve 2 Tuğgeneral olmak üzere 11 subay ve astsubay Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının gözaltı kararı üzerine gözaltına alınmışlardı. 7.Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık ise geçtiğimiz Pazar günü gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki sorguları tamamlanan Orgeneral Huduti ve beraberindeki 2.Ordu Kurmay Başkanı Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun, 7.Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık,  2.Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Serdar Sevgili ve 2.Ordu  Destek Yarbaşkanı Tuğgeneral Zeki Karataş ile birlikte toplam 7 muvazzaf subay Pazar günü saat 18.00’de Malatya Adliyesi'ne çıkartılmıştı.

Cumhuriyet Başsavcısı Ergün Yılmaz tarafından ifadeleri alınan Orgeneral Huduti ve 4’ü general toplam 7 muvazzaf asker tutuklanmaları talebi ile Malatya 2. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliği ise Orgeneral Huduti, 4 general olmak üzere toplam 7 muvazzaf asker için tutuklama kararı verdi.  Tutuklanan general ve subayların adliyedeki işlemleri yaklaşık 20 saat sürdü.

GENERALE PKK DAVASI AVUKATI

Sorgu ve ifadeleri esnasında Orgeneral Huduti ve Tümgeneral Angun için Huduti’nin avukat olan oğlu katılırken, bazı generallerin CMK kapsamında avukatlıklarını üstlenen bazı avukatların Malatya Adliyesi’nde sürekli terör örgütü PKK davasında avukatlık yapan isimler olduğu görüldü. Gözaltındaki subaylar için Malatya Barosu’nun CMK görevlendirmesi davetine yaklaşık 240 avukatın olumsuz yanıt verdiği öğrenildi.

Burhan KARADUMAN, Ferdi DURDU-Yeni Malatya Gazetesi, malatyahaber.com

paşa1

paşa2

paşa3

paşa4

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız