SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2.Ordu Komutanı Sınırda

A- A+ PAYLAŞ

 

SURİYE ordusu, olaylardan kaçan Suriyeli’lerin toplandığı Türkiye sınırındaki Hırıptıcöz Köyü’ne ulaştı. Bu köydeki gözetleme kulesine asılan Türk Bayrağı da indirildi, direğin çevresine uzun menzilli kanas silahlı Suriye askerleri yerleştirildi. 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük de sınıra gelerek inceleme yaptı.

Hatay’ın Yayladağı İlçesi’ne bağlı Güvenççi Köyü’nün hemen karşı tarafında, yaklaşık 30 bin Suriyeli’nin olaylardan kaçarak sığındığı Hırıptıcöz Köyü’ne bu sabah saatlerinde Suriyeli askerler geldi. Sabah erken saatlerinde Suriyeli ormancılara ait gözetleme kulesine çıkan kanas tüfekli Suriyeli askerler, buraya bir süre önce çekilen Türk Bayrağı’nı indirdirirken, bölgede askeri helikopterlerin de havada tur attığı görüldü.

Bu arada 10’a yakın minibüs sınırın sıfır noktasına ulaştı. Bu minibüslerin, Hırıptıcöz Köyü’ndeki meyve ağaçları arasında derme çatma çadırlarda kalan Suriyelileri, ordunun herhangi bir operasyonuna karşı Hatay’a getireceği ileri sürüldü.

2’NCİ ORDU KOMUTANI SINIRDA Sınırın Suriye tarafında yaşanan hareketlik devam ederken 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük de saat 11.00 sıralarında Güveççi Köyü’ne geldi. Sınıra kadar gelen Orgeneral Yörük, bölgede inceleme yaptı.

KIZILAY GENEL BAŞKANI HATAY’DA Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali de, Suriyeli sığınmacıların kaldıkları çadırlarda incelemelerde bulunmak üzere Hatay’a geldi. Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ile makamında görüşen Küçükali, daha sonra Altınözü ve Yayladağı İlçeleri’ndeki çadır kentlerde incelemelerde bulundu.

180 KİŞİ DAHA DÖNDÜ Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’ye sığınan Suriyeli sayısının 10 bin 224 olduğu bildirildi. Gece 180 kişinin daha kendi istekleriyle Suriye’ye döndüğü belirtilen açıklamada, çadır kentlerin idaresine destek vermek amacıyla geçici olarak Tokat’ın Zile İlçesi Kaymakamı Mehmet Eriş ve Bursa’nın Orhaneli İlçesi Kaymakamı Ahmet Atılgan’ın Hatay Valiliği’nde görevlendirildiği belirtildi. İki kaymakam, Hatay Vali Yardımcısı sıfatıyla görev yapacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız