SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2. Ordu Komutanlığına Atama Yapıldı

0
Güncellendi - 2019-08-24 20:17:07
2. Ordu Komutanlığına Atama Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Orgeneral İsmail Metin Temel'in pasif göreve alınmasıyla yaklaşık 8 aydır 2. Ordu Komutanlığı'na vekalet eden Diyarbakır'daki 7'nci Kolordu'nun Komutanı Korgeneral Sinan Yayla, 2. Ordu Komutanlığı görevine asaleten atandı.

2. ORDU ATAMALARI..

Resmi Gazete'nin 22 Ağustos 2019 günkü sayısında yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Ağustos başında yapılan Yüksek Askeri Şura toplantısından sonra, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri'ndeki görevlendirmeler belli oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan kararnameyle; 2. Ordu Komutanlığı'na, bu göreve Ocak 2019'dan bu yana vekalet eden Diyarbakır'daki 7. Kolordu'nun Komutanı Korgeneral Sinan Yayla asaleten atandı. Yayla, bu görevi Korgeneral rütbesiyle sürdürecek.

Tuğgeneral Hançeri Sayat'ın emekliye sevkedilmesiyle boşalan 2. Ordu Kurmay Başkanlığı görevine ise karargahı KKTC'de bulunan 28. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Mahmut Altun'un atandığı bildirildi.

7. ANA JET ÜS KOMUTANI GİTTİ, YERİNE ATAMA YOK..

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'yle, Erhaç'taki 7. Ana Jet Üs Komutanlığı görevini sürdüren Tuğgeneral Selim Karsavuranoğlu, Ankara'ya, Hava Kuvvetleri Karargahı'na alındı. Karsavuronoğlu'nun yeni görevi Hava Kuvvetleri Komutanlığı Plan Harekat Daire Başkanlığı oldu.

Boşalan 7. Ana Jet Üs Komutanlığı görevine ise atama yapılmadı.

2 ORDUYA DAHA KORGENERAL ATAMASI..

Orgeneral rütbesindeki subayların komuta ettiği ordulara, son kararnameyle atanan Korgeneral rütbesindeki komutan sayısı 3'e yükseldi. Korgeneral Sinan Yayla'nın 2. Ordu Komutanı olarak atanmasından sonra, 3. Ordu Komutanlığı'na Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, Ege Ordu Komutanlığı'na ise 4. Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sirvi atandılar.

ORGENERAL TEMEL, PASİF GÖREVE ALINMIŞTI..

FETÖ Silahlı Terör Örgütü mensubu bir kısım silahlı kuvvetler mensubunun 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından, o dönemin Ordu Komutanı olan Adem Huduti tutuklanmış, 27 Temmuz 2016 günü Resmi Gazete'de yayınlanan kararnameyle Huduti görevden alınırken, yerine Van Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel atanmıştı. Bu görevi 2 yıl Korgeneral rütbesinde sürdüren İsmail Metin Temel, 8 Ağustos 2018'de Resmi Gazete'de yayınlanan kararnameyle Orgeneralliğe terfi ettirilmiş ve 2. Ordu Komutanlığı görevine yeniden ataması yapılmıştı.

2018 yılının sonbahar aylarında, Orgeneral Metin, Genelkurmay Komuta kadrosuyla başta Suriye'ye yönelik planlanan yeni harekat olmak üzere birçok konuda görüş ayrılığı bulunduğu yolundaki kulis haberlerinin basında da yeralmasının ardından, 31 Aralık 2018 günü Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla 2. Ordu Komutanlığı görevinden alınarak, "pasif görev" diye yorumlanan Genelkurmay Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı görevine getirilmiş, 2. Ordu Komutanlığı'na o dönemde atama yapılmazken, komutanlık vekaleti 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla'ya verilmişti.

Savaş BARIŞ, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: 2. Ordu Komutanlığı görevine asaleten atanan Korgeneral Sinan Yayla, Mart ayında Malatya Valiliği'ne yaptığı ziyaret sırasında Vali Aydın Baruş'la.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Kenan Karakaş (4 yıl önce)
    Temel paşa gibi bir komutana sonuna kadar haksızlık yapıldı Temel paşa 2.pamuk paşadır.
    0
    0
    Yanıtla
  • VAHİT VAR (4 yıl önce)
    TEMEL PAŞAYA SANKİ HAKSIZLIK YAPILDI
    0
    0
    Yanıtla