SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2. Ordu'da Sessiz Devir Teslim

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:37:04
2. Ordu'da Sessiz Devir Teslim
A- A+ PAYLAŞ
Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları sonucunda 2. Ordu Komutanlığı'na atanan Orgeneral Galip Mendi, düzenlenen sade bir törenle görevi devraldı. 
 
YAŞ kararı sonucunda, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük Eğitim ve Doktrin Komutanı (EDOK) olarak atanırken, Korgenerallikten Orgeneralliğe terfi eden Elazığ’daki 8. Kolordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi ise 2. Ordu Komutanı olarak atanmıştı.
 
İnönü Kışlası'ndaki 2. Ordu Komutanlığı Karargahı'nda devir-teslim töreni düzenlendi. Törene; Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayrı Kıvrıkoğlu ve bölgedeki askeri birliklerin komutanları katılırken, sade bir şekilde gerçekleştirilen devir-teslim törenine sivil daveti yapılmadı. Basın mensupları da devir-teslim törenine davet edilmedi.
 
Törende Orgeneral Servet Yörük tarafından Orgeneral Galip Mendi’ye 2. Ordu amblemi takılırken, Mendi ise Yörük’e komutanlık forsu ve hizmet anısını takdim etti.
 
Devir-teslim tekmilinin ardından Kara Kuvvetleri Komutanı Hayrı Kıvrıkoğlu tarafından Yörük’e hizmet anısı adına plaket verildi. Tören tebriklerin ardından sona erdi.
 
Bu arada, 2. Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanlığı’na ise Hatay’ın İskenderun ilçesindeki 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı iken Tuğgenerallikten Tümgeneralliğe terfi eden Burhanettin Aktı atanmıştı. 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral A.Tamer Büyükkantarcıoğlu ise emekliye ayrılmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız