SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2.Ordu'nun '1 Günlük' Komutanına 12,5 Yıl Hapis

0
Güncellendi - 2018-01-25 23:14:09
2.Ordu'nun '1 Günlük' Komutanına 12,5 Yıl Hapis
A- A+ PAYLAŞ

Fetullahçı Terör Örgütü /Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu askerlerin 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında tutuklanan dönemin 2. Ordu Komutanı eski Orgeneral Adem Huduti’nin yerine ilk olarak vekaleten atanan ve hemen 1 gün sonra darbe yanlısı olduğu gerekçesiyle bu ataması iptal edilen dönemin Diyarbakır 7. Kolordu Komutanı eski Korgeneral İbrahim Yılmaz’a 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

-Malatya’ya gelmeyince, Diyarbakır’da alındı

15 Temmuz FETÖ/PDY darbe girişiminde dönemin 2. Ordu Komutanı Adem Huduti’nin 2. Ordu Karargahı’nda gözaltına alınıp 18 Temmuz’da tutuklanmasının ardından yerine aynı gün vekaleten Diyarbakır 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz atanmıştı.

Korgeneral İbrahim Yılmaz’ın, Genelkurmay Başkanlığında darbe girişimin önemli isimlerinden olduğu iddia edilen eski Genelkurmay Personel Başkanı Korgeneral İlhan Talu tarafından 2. Ordu Komutanlığı’na vekaleten atama işleminin yapıldığı ortaya çıkmıştı.

Dönemin Malatya Cumhuriyet Başsavcı Ergül Yılmaz’ın 20 Temmuz 2016 günü Malatya Emniyet Müdürlüğü’ne Korgeneral Yılmaz’ın gözaltına alınması için hazırlık yapılması talimatı sonrasında başlatılan çalışmada, Korgeneral Yılmaz’ın 2. Ordu Komutanlığına vekaleten atanmasına karşın, Malatya’ya henüz gelmediği belirlenmişti. Bunun üzerine durum Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına iletilmişti. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı ise Korgeneral İbrahim Yılmaz’ı aynı gün Diyarbakır’da gözaltına aldırmıştı. 27 Temmuz 2016’da tutuklanan Korgeneral Yılmaz TSK’dan ihraç edilmişti.

-12 yıl 6 ay hapis cezası aldı

Eski korgeneral tutuklu sanık İbrahim Yılmaz ile ilgili Diyarbakır’da süren davada karar çıktı ve mahkeme heyeti sanığa 12 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

AA’nın konuya ilişkin olarak Diyarbakır’dan yayınladığı haber şu şekilde; “Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) ihraç edilen sanık Yılmaz, tutuklu bulunduğu Adana F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını tekrarlayan savcı, Yılmaz'ın darbe girişiminde müşterek fail olarak sorumlu tutulduğunu, sanığın Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması ve tutukluluk halinin devamı yönünde görüşünü bildirdi.

Üzerine isnat edilen suçlamaları reddeden Yılmaz, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece saklanmadığını, gizlenmediğini ve birliklerinin başına geçerek darbeye karşı durduğunu ileri sürdü.

FETÖ'cü ve darbeci olmadığını iddia eden Yılmaz, "18 aydır hukuksuz bir şekilde tutuklu bulunuyorum. Suçsuzum ve tek tesellim vicdanımın rahat olmasıdır. Tahliyemi talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

Sanık avukatları ise müvekkillerinin suçsuz olduğunu öne sürerek tahliye ve beraati yönünde karar verilmesini talep etti.

Mahkeme verdiği kısa aranın ardından Yılmaz hakkında, Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına hükmetti.”

-Yerine gelen Temel Paşa, Zeytin Dalı Harekatını yönetiyor

Darbe girişimi sonrasında vekaleten atanmış olduğu 2. Ordu Komutanlığı görevi 1 gün süren Korgeneral İbrahim Yılmaz’ın görevden alınarak tutuklanmasının ardından 2. Ordu Komutanlığı görevine dönemin Van Asayiş Kolordusu Komutanı olan Korgeneral İsmail Metin Temel getirilmişti.

Halen 2. Ordu Komutanı olarak görevini sürdüren Korgeneral Temel, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Suriye’nin Afrin bölgesindeki terör örgütlerinin temizlenmesi için başlatmış olduğu Zeytin dalı Harekatı’nı komuta ediyor.

Korgeneral Temel, 15 temmuz gecesi, Van’a gönderilen özel timin suikastına maruz  kalmıştı. Korgeneral temel, yine darbe girişimi gecesi, darbe girişimine teşebbüs etmek isteyen birlik komutanları için ise “Vur emri” vermişti.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • VAHİT VAR (6 yıl önce)
    ÇOK AZZZ
    0
    0
    Yanıtla