SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2. Ordu'nun Yeni Komutanı

A- A+ PAYLAŞ

Yüksek Askeri Şura'nın Ağustos 2008 toplantıları sonucu, Orgeneral Hasan Iğsız'ın Genelkurmay 2. başkanlığına atanmasıyla boşalan 2. Ordu Komutanlığı görevine Ege Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel (fotoğraftaki) getirildi.

Milliyet Gazetesi'nde, Orgeneral Özel ile ilgili "Geçtiğimiz yıl orgeneralliğe terfi eden ve bu yıl 2. Ordu Komutanlığı’na atanan Necdet Özel’in büyük bir sürpriz yaşanmazsa 2013’de Genelkurmay Başkanlığı’na getirilmesi bekleniyor." bilgisi yeraldı.

2. Ordu'da görev devir teslim töreninin önümüzdeki hafta yapılması bekleniyor.

Bu arada yeni komutan Orgeneral Özel'in özgeçmişi şöyle:

Orgeneral Özel, 1950 yılında Ankara’da doğdu. 1969 yılında Kara Harp Okulundan, 1970 yılında Piyade Okulundan mezun oldu. 1978 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı çeşitli birliklerde takım ve bölük komutanlığı yapan Orgeneral Özel, 1980 yılında Kara Harp Akademisinden mezun oldu, ardından kurmay subay olarak Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı Harekat ve Eğitim Şube Plan ve Harekat Subaylığı, Kara Kuvvetleri Genel Sekreterliği İşlem ve Koordinasyon Şube Müdürlüğü, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğinde Proje Subaylığı, Kara Kuvvetleri Genel Sekreterliği, Kara Harp Okulu Kurmay Başkanlığı ve 9. Piyade Tümen 17. Piyade Alay Komutanlığı görevlerini yürüttü.

1995 yılında tuğgeneralliğe terfi eden Orgeneral Özel, 172. Zırhlı Tugay Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı Eğitim Başkanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı İç Güvenlik Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Orgeneral Özel, 1999 yılında tümgeneralliğe terfi etti ve 39. Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı ve Kara Harp Akademisi Komutanlığı görevlerini yürüttü.

2003 yılında korgeneralliğe terfi eden Özel, 7. Kolordu Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

30 Ağustos 2007 tarihinden geçerli olarak orgeneralliğe terfi eden Orgeneral Özel, Ege Ordusu Komutanlığı görevine atandı. Orgeneral Özel, bu yıl 2. Ordu Komutanlığı’na getirildi. Evli ve bir çocuk babası olan Özel, İngilizce biliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız