SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2. Ordu'ya Atamasını O Korgeneral Yapmış

0
Güncellendi - 2017-03-08 02:11:19
2. Ordu'ya Atamasını O Korgeneral Yapmış
A- A+ PAYLAŞ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Genelkurmay Başkanlığı’ndaki eylemlerle ilgili hazırladığı çatı iddianamede, 15 Temmuz Darbe girişimi sonrasında 2. Ordu Komutanlığına vekaleten atanan ve Malatya’da gözaltına alınması için operasyon hazırlığı yapılan Korgeneral İbrahim Yılmaz (fotoğraftaki) ile ilgili olarak yeni bir ayrıntı ve iddia ortaya çıktı. Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gözaltı işlemi için harekete geçtiği Diyarbakır'daki 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz’ın, Genelkurmay Başkanlığında darbe girişimin önemli isimlerinden olan eski Genelkurmay Personel Başkanı Korgeneral İlhan Talu tarafından 2. Ordu Komutanlığı'na vekaleten atama işleminin yapıldığı ortaya çıktı.

Fetullahçı Terör Örgütü /Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu askerlerin 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında tutuklanan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti’nin yerine ilk olarak vekaleten atanan ve hemen sonra darbe yanlısı olduğu gerekçesiyle bu ataması iptal edilen dönemin Diyarbakır 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz’ın gözaltına alınması için ilk operasyon planlamanın Malatya’da yapıldığı ortaya çıkmıştı.

ANKARA’YA BİLGİ VERİLDİ, OPERASYONA HAZIRLANDI

15 Temmuz FETÖ/PDY darbe girişiminde dönemin 2. Ordu Komutanı Adem Huduti’nin 2. Ordu Karargahı’nda gözaltına alınıp 18 Temmuz’da tutuklanmasının ardından yerine aynı gün vekaleten Diyarbakır 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz atanmıştı. Ancak; Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2. Ordu Komutanlığı’na vekaleten atanan Korgeneral İbrahim Yılmaz’ın darbecilerin hazırladığı sözde atama listesinde “Diyarbakır Sıkıyönetim Komutanı” olarak gösterilmesine ilişkin istihbaratı Ankara’yla paylaşmasının ardından Malatya’ya geldiğinde gözaltına alınması için operasyon hazırlığı başlatıldı.

MALATYA’YA GELMEYİNCE, DUYARBAKIR’DA ALINDI

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, 20 Temmuz günü Emniyet Müdürlüğü’ne Korgeneral Yılmaz’ın gözaltına alınması için hazırlık yapılması talimatı sonrasında başlatılan çalışmada, Korgeneral Yılmaz’ın 2. Ordu Komutanlığına vekaleten atanmasına karşın, Malatya’ya henüz gelmediği belirlenmiş ve bunun üzerine durum Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına iletilmişti. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı ise 2. Ordu Komutanlığına vekaleten ataması yapılan dönemin 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz’ı aynı gün Diyarbakır’da gözaltına aldırmıştı. 27 Temmuz’da tutuklanan Korgeneral Yılmaz ise, TSK’da ihraç edilen isimler arasında yer almıştı.

ANKARA’DAKİ ÇATI İDDİANAMESİNDE O İSİMLE İLGİLİ YENİ AYRINTI…

TRThaber’in resmi internet sitesinde yayınlanan “Saat 03.00'da planlanan darbe neden erkene alındı?” başlıklı haberde Korgeneral İbrahim Yılmaz ile ilgili olarak yeni bir ayrıntıya da yer verildi. Buna göre; darbe girişiminin önemli isimlerinden birisi olduğu iddia edilen eski Genelkurmay Personel Başkanı Korgeneral İlhan Talu (yandaki fotoğraflarda), gözaltına alınmadan 1 saat önce Korgeneral Yılmaz’ı 2. Ordu Komutanlığına vekaleten atama işlemini yaptırdı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Genelkurmay Başkanlığı’ndaki eylemlerle ilgili hazırladığı çatı iddianameyi konu alan söz konusu haberde; “15 Temmuz’da Genelkurmay Başkanlığı’ndaki darbe girişimine ilişkin hazırlanan iddianameden çarpıcı detaylar çıkıyor.

O akşam Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Hakan Fidan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın Karargah'ta yaptığı görüşme, darbe girişiminin erkene alınmasındaki en önemli etken olarak gösterildi. Hain planının 03.00'da planmasına rağmen neden erkene çekildiğinin cevabı da 15 Temmuz ana iddianamesinin satır aralarından anlaşılıyor.

O gece karargaha gelen Fidan'ın Akar ile yaptığı görüşme tüm planı alt üst etti. Karargah'ta Personel Başkanı olarak görev yapan Korgeneral İlhan Talu, Fidan- Akar görüşmesini gördü ve düğmeye erken bastı. Darbe girişimini öne çeken İlhan Talu ertesi gün saat 18.30'da gözaltına alındı. Ama bundan tam bir saat önce son bir hamle yaptı. Korgeneral İbrahim Yılmaz’ı 2'nci Ordu Komutanlığı’na atadı. Yılmaz da , kalkışmanın ardından FETÖ bağlantısı nedeniyle ihraç edildi..” ifadeleri kaydediliyor.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- TRThaber

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız