SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2. OSB Yatırımcıları Tepkili..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, 3. Organize Sanayi Bölgesi kurulması için girişimler sürerken, geçtiğimiz yıl Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından "resmi" açılışı yapılan 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırım yapan işadamları, elektrik dışında hiçbir alt yapısı olmayan yerde üretim yapmaya çalıştıklarını belirterek bu duruma tepki gösterdiler.

2. Organize Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Süleyman Ataş, yaptığı yazılı açıklamada, sorunlarını dile getirdi ve şöyle dedi:

"2000 yılında müteşebbislerin hizmetine sunulan ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı 2. Organize Sanayi Bölgesi komedisi devam ediyor. Türkiye’nin altyapısız açılan tek Organize Sanayi Bölgesi olma özelliği taşıyan Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesinde halen elektrik dışında hiçbir altyapı bulunmamaktadır.

Bölgedeki her fabrika su ihtiyacı için sondaj vuruyor, her fabrika kanalizasyon olmadığından foseptik çukuru açıyor, her fabrika yolunu kendisi halletmeye çalışıyor. Elektrik kesintileri ise sanayicileri canından bezdirmiş durumda. Sık sık yaşanan elektrik kesintileri yüzünden bölgedeki işletmeler çok ciddi iş kaybına uğramaktadır.

Sanayicimiz ‘Bize bir elektrik dahi doğru düzgün verilemeyecekse terk edip gidelim buraları artık’ diyor.

Sanayici olarak biz yetkililerin bu sorunları çözmek yerine bizden uzak durduğunu düşünüyoruz. Meramımızı anlatacak muhatap bulamıyoruz. Yetkililerle en son Başbakanımızın açılış şovunda karşılaşmış bulunuyoruz. Bu durumda politik şov malzemesi olmaktan ciddi derecede rahatsız olmaktayız. Beceriksizlik dahi hoş görülebilir, ancak bu durum samimiyet sınırlarını zorlamaktadır. Hiç olmazsa bu samimiyeti bekliyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız