SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2. OSB'deki Büyük Tehlike

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:57:15
2. OSB'deki Büyük Tehlike
A- A+ PAYLAŞ

Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi 11. caddede bulunan yüksek gerilim hattının elektirik iletim telleri tehlike saçıyor.  Çok sayıda fabrikanın bulunduğu 11. caddedeki çift şeritli yol üzerinde bulunan yüksek gerilim hattının elektrik iletim telleri neredeyse yola kadar inmiş durumda.  Fabrikalardan mal yükleyecek veya mal indirecek yüksek TIR'ların bu nedenle fabrikalara giremediği belirtiliyor. 

Fabrika sahipleri, konuyu Elazığ'daki TEİAŞ 13. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü'ne bildirdiklerini ancak şu ana kadar henüz bir önlem alınmadığını belirttiler. Yüksek gerilm hattına bağlı tellerin aşırı sıcaklarla birlikte karayoluna çok yakın bir mesafeye kadar indiğini düşündüklerini belirten fabrika sahipleri "Bir haftadır bu yolda fabrikalara mal almaya gelen tırları sokmuyoruz. Ne 2. OSB Müdürlüğü ne de TEİAŞ yetkilileri şu ana kadar bir önlem almış değiller. İlla burada can kaybının yaşanması mı gerekiyor" sözleriyle yetkililerin duyarsızlığını eleştirdiler. 

2. OSB Müdürlüğü: Paramız yok Kasım'a kadar yaptıramayız

2. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ise, hayati tehlike arz eden bu durum karşısında çareyi Kasım ayına kadar yolu tek şeride düşürmekte bulacak. 2. OSB Müdürü Vahap Erdem, konuyu TEİAŞ'a bildirdiklerini ve TEİAŞ'ın teknik ekibi ile birlikte  'Yüksek Gerilim Hattı Islah Projesi' hazırlarıklarını belirterek "TEİAŞ Genel Müdürlüğü bu projeyi onayladı. Projenin kontrol bedelini ödedik. Ancak paramız olmadığı için Kasım ayında ihaleye çıkılacak. Şu an için fazla yapacak birşeyimiz yok.  Bugün (Dün) akşam iftar sonrası yüksek gerilim hattının geçtiği yola kontrol ve uyarı paneli koyarak tek şeride düşüreceğiz. Kasım ayına kadar yolun bir şeridini trafiğe kapatarak araçların geçmesini engelleyeceğiz" dedi.

Öte yandan olay yerinde incelemelerde bulunan AKSA yetkilileri, yüksek gerilim hattındaki elektrik enerjisinin yoldan gezen araçlara atlama yapabileceği ve bu nedenle büyük tehkile arz ettiğini belirterek sorun çözülene kadar yolun kullanıma kapatılması gerektiğini bildirdiler.

HABER-FOTO: Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız