SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2. OSB'ye 69 Firma Daha

A- A+ PAYLAŞ

Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamındaki Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin 350 hektar alan üzerindeki altyapı çalışmalarının tamamlandığı belirtilirken, bu bölgedeki tüm alanın etüt ve proje mühendislik hizmetlerinin de kredilendirileceği belirtildi.

AKP Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, DAP projesi kapsamında yer alan Malatya 2.OSB'nin 350 hektar alanındaki çalışmaların proje tutarının 16 milyon 730 bin TL olduğu belirtip, 2010 yılında arıtma tesisi de değerlendirilerek 2 milyon TL ödenek ayrıldığını ifade etti. Arıtma tesisi kapasite yükseltmenin önümüzdeki ay ihalesinin yapılacağını bildiren Ölmeztoprak, doğal gaz çalışmalarının ise işletmelerin kullanımına açıldığını ve bölgede 69 firmanın
inşaat ve proje aşamalarında olduğunu ifade etti.

Bu arada, Doğanşehir Küçük Sanayi Sitesi gelişmeleri hakkında da bilgi aktaran Ölmeztoprak, inşaatının ikinci etap çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Milletvekili Ölmeztoprak, "Sanayi Sitesi, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Küçük Sanatlar Sanayi Bölgeleri ve Siteleri Genel Müdürlüğü'nün yüzde 70 kredi desteği ile yapılmaktadır. İhalesi Onur İnşaat Limitet Şirketi tarafından alınan Doğanşehir Küçük Sanayi Sitesine 2009 yılında başlanmıştır. Projenin tutarı 8 milyon 451 bin TL olup bu yıl için 1 milyon 500 bin TL ödenek ayrılmıştır. Bu sanayi bölgemizin tamamlanmasıyla birlikte gerek Doğanşehir ilçemiz gerekse de Malatya ilimizin ekonomisine önemli katkı sunacaktır" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız