SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2. OSB'ye Fuar Alanı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 1 yıl önce 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde eski sahiplerinden alınarak yeni yatırımcılara verilen 23 arsa içinde 12'sinde tesislerin bittiği, 9'unda ise inşaatın sürdüğü belirtildi. Bölgede 1 tane de fuar alanı kurulacak.

AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde gezi ve incelemelerde bulundu. Milletvekili Fındıklı'ya Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve 2. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Vahap Erdem eşlik etti.

MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç verdiği bilgide, "Teşvikte 4. bölgede yer almamızdan dolayı ciddi anlamda bir arsa talebi yoğunluğu yaşadık. Daha önce tahsis ettiğimiz ve 5 yıl içinde inşaata başlamayan arsalarımızı tek taraflı feshederek, yeni yatırımcılara verdik. 23 tane parselimizi bu şekilde yeni yatırımcıya verdik. Şu anda 12 arsadaki tesis inşaatı bitti. 9 tanesi inşaat halinde ve 3 tanesi de proje aşamasında. 2. Organize Sanayi Bölgemizde boş yerimiz kalmadı. Şu 23 arsayı tek taraflı feshedip, yeni yatırımcıya vermek Malatya'da ciddi bir gelişmedir. 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde altyapı olarak ihaleye 2 yıl önce çıktık. İlk ödeneğimiz 5 milyon TL'ydi. Fakat Türkiye'de hiç görülmemiş bir şekilde 6 milyon TL de ek ödenek kullanarak, 11 milyon TL'ye yakın bir harcama yapıldı. Şu anda doğalgaz dahil, onu da kendi imkanlarımız ile yaptık, kaldırımlarda yüzde 5 bir eksikliğimiz var, diğer tüm altyapı çalışmaları bitti. Yine elektrik kesintilerine uğramamak için ring hattını çift hale getirdik. Yol
aydınlatılması ile ilgili çalışma başlatıldı, direkler dikiliyor. Bu yıl yetiştirirsek ağaçlandırmasını da yapacağız. Tüm hava hatları yer altına alındı. Burada ilk yatırımı yapan arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Çünkü o dönemde ne yol, ne elektrik ve ne de su vardı. O dönemde çok ciddi fedakarlıklarla yatırımlarını yaptılar. Onların bu cesaretini görenler, gelip yeni yatırımlarını yaptılar. Karşımıza pırıl pırıl bir organize sanayi bölgesi çıktı" dedi.

AKP Milletvekili Mücahit Fındıklı ise, "Ankara'da takip etmemiz ve çözmemiz gereken tüm sorunlarla yakından ilgileniyoruz. Yeni tesislerimiz ile birlikte yaklaşık 4-5 bine yakın bir istihdamı daha sağlamış olacağız. Malatya'daki bütün yönetici arkadaşlarımızın lafa bakmaması lazım. Çok olumsuz haberler ve çok olumsuz laflar, morallerimizi bozabilir, onlara hiç fırsat vermeyeceğiz. Malatya hepimizin. Laf üreten lafını üretsin, lafın Malatya'ya hiçbir önemi yoktur. Üretimin ve yatırımın Malatya'ya faydası vardır. 2. Organize Sanayi Bölgesi'ne başladığımızda binalar çıkmaya başladığı zaman, depo demeye başladılar, daha halen 5 sene geride kalan vatandaşlar var. Bir gün onları da misafir edin de gelsinler fabrika mı depo mu görsünler" diye konuştu.

2. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fuar için ayrılan arsayı gezen Fındıklı, "Burası fuar için çok uygun. Havaalanı ve karayoluna çok yakın. Burayı bir sanayi fuar alanı haline getirmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Fuar alanının düzenlenerek projelendirileceği belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız