SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2 Polis 1 Asker Şehit

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:51:51
2 Polis 1 Asker Şehit
A- A+ PAYLAŞ

Şırnak’ta PKK’lı teröristler tarafından zırhlı polis aracına düzenlenen roketatarlı saldırıda 1 polis şehit oldu, 1 polis de yaralandı. 

Edinilen bilgilere göre olay, Ömer Kabak Meydanı’nda meydana geldi. Burada devriye görevi yürüten zırhlı polis aracına terör örgütü PKK’lılar tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda, roket mermisinin isabet ettiği aracın içerisinde bulunan 2 polis yaralandı. Yaralılar, olay yerine çağrılan ambulanslarla Şırnak Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılardan biri, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Olayın ardından bölgeye zırhlı araçlarla çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Bir grup polis olay yerinde incelemelerde bulundu. Bölgede, kaçan teröristlerin yakalanması için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

PKK mensupları tarafından açılan ateş sonucu şehit düşen polis memuru Gökhan Ünaldı’nın Kırşehir'in Mucur ilçesindeki babaevine acı haber ulaştı. Oğlunun şehadet haberini alan baba Bekir Ünaldı’nın yarın düzenlenecek tören için Şırnak’a gitmek üzere yola çıktığı öğrenildi. Baba Bekir Ünaldı'nın Mucur İlçe Devlet Hastanesi'nde memur olarak çalıştığı öğrenildi.

YARALI POLİS ŞEHİT OLDU..

Şırnak’ın Cizre ilçesinde teröristlerin saldırısında ağır yaralanarak GATA'ya sevk edilen özel hareket polisi şehit oldu. 

İzmir Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli iken geçici görevle Cizre ilçesine giden 20 yıllık polis memuru Atilla Güneş, 16 Aralık 2015 tarihinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu ağır yaralandı. Tokat'ın Pazar ilçesine bağlı Menteşe köyü doğumlu olan Güneş, ilk tedavisinin ardından GATA'ya sevk edildi. Yaklaşık 5 gündür tedavi gören evli ve 2 çocuk babası Atilla Güneş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ankara'da yapılacak törenin ardından şehidin cenazesinin Tokat'a getirilerek köyünde toprağa verileceği kaydedildi.

BİTLİS'TE..

Bu arada Bitlis’in Sehi Ormanları bölgesinde dün 2 askerin şehit olması ve 8 askerin de yaralanmasının ardından başlayan operasyonlarda 1 asker daha şehit düştü. Operasyonlarda örgüte ait çok sayıda mühimmat ele geçilirken, 2 PKK’lının öldürüldüğü belirtildi. 

Alınan bilgilere göre, bir süredir operasyonların hava ve kara destekli devam ettiği Bitlis’in Sehi Ormanları bölgesinde dün 2 askerin şehit olması ve 8 askerin yaralanmasının ardından dün gece saatlerinden bugüne kadar devam eden operasyonlarda zaman zaman sıcak temas sağlandı. Yer yer çatışmaların şiddetli şekilde devam ettiği bölgede 1 asker şehit düşerken, 2 PKK’lı ise öldürüldü. Ayrıca operasyon bölgesinde yapılan arama-tarama faaliyetlerinde örgüte ait çok sayıda mühimmat ele geçirildiği öğrenildi.

Şehit edilen 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş İslam Çakar’ın amcası Nizamettin Çakar, yeğeninin 3 yıldır Batman Özel Harekat Taburu'nda görevli olduğunu ve 1 ay önce izin için babaevine geldiğini ifade ederek, “Vatan sağolsun. En son 1 ay önce izne geldiğinde görüşmüştük. Acı haberi aldık, hepimiz çok üzgünüz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız