SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2. Sevgi Festivali Başladı

A- A+ PAYLAŞ

2.Sevgi Festivali başladı. 3 gün sürecek olan festivalde çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

91 Bin Dev Öğrenci Proje Koordinatörlüğünde gerçekleştirilen 2. Sevgi Festivali, ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Daha sonra ‘Sevgi Yürüyüşü’ gerçekleştirildi. Yürüyüş Tekel Fabrikası arkasındaki 91 Bin Dev Öğrenci İlköğretim Okulu önünde başladı. Yürüyüş İnönü Caddesi güzergahından İnönü Kapalı Çarşı önüne kadar sürdü.

Yürüyüşte Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkan Vekili Tevfik Arpacı, Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

‘Sevgi Yürüyüşü’nün İnönü Kapalı Çarşı önünde sona ermesinin ardından konuşmalar yapıldı. 91 Bin Dev Öğrenci adına Didem Özdemir ve Enes Alkan isimli öğrenciler yaptıkları konuşmada , 2 yıl önce başlatılan projede sevgi ağı oluşturduklarını, yürütülen kampanya ile 5 okulun yapıldığını, ayrıca kültürel ve sosyal etkinliklerle sevgi fidanları ektiklerini belirttiler.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut’ta yaptığı konuşmada, insanlığın bugün her zamankinden daha fazla sevgiye ihtiyacı olduğunu, bu ortamda 91 Bin Dev Öğrenci tarafından yapılan Sevgi Festivalinin büyük anlamı olduğunu belirtti.

Belediye Başkan Vekili Tevfik Arpacı’da konuşmasında , 91 Bin Dev Öğrenci projesiyle öğrencilerin bugünden sorumluluk almayı öğrendiklerini belirterek, “ Sayın valimizin başlattığı proje o dönemlerde bazı çatlak seslere rağmen önemli işler gerçekleştirilmiştir. Proje ulusal anlamda da yankı bulmuştur. Bizde belediye olarak projeyi destekledik ve desteklemeye de devam ediyoruz” dedi.

Vali Halil İbrahim Daşöz,de konuşmasına 91 Bin Dev Öğrenciyi kutlayarak başladığı konuşmasında , “ Bu öğrenciler eğitimin önemini en iyi şekilde anlatmak istediler. Bu öğrencilerimizin çalışmalarıyla 5 okul yapılmıştır. Eğitim projelerinin hayata geçirilmesinin yanı sıra sosyal ve kültürel yaşamı da renklendirmişlerdir.

Biz sizi seviyoruz dediler. Sigaraya hayır dediler, organ bağışı çağrısında bulundular. Ağaçlandırma çalışmaları başlattılar. Malatya olarak bu öğrencilerimizden gurur duyuyoruz. “ dedi.

Konuşmaların ardından Vali Halil İbrahim Daşöz, 2.Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Kurmay Albay Lami Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Tevfik Arpacı ile diğer ilgililer tarafından güvercinler uçurtuldu. Daha sonra 2.Ordu Bölge Bando Komutanlığı’nca konser verildi.

CUMA GÜNÜ
2.Sevgi Festivali’nin 2. günü olan yarın ise etkinlik saat 10.00’da İskender Mahallesi Tevfik Memnune İlköğretim Okulu yanın yaptırılan Kamu Görevlileri Anaokulu’nun açılışı yapılacak.

Saat 14.00 de ise 91 Bin Dev Öğrenci İlköğretim Okulu duvarı imle Tekel duvarına Sevgi ve dostluk Konulu duvar resimleri yapılacak.

Saat 16.00’da ise Kernek Meydanında halk oyunları gösterisi aynı yerde saat 17.00’de ise kitap okuma etkinliği yapılacak.

Saat 18.30’da da Kernek’te İnönü Üniversitesi Müzik Bölümü öğrencileri tarafından müzik dinletisi sunulacak.

Kernek Meydanında saat 20.00’de ise Kernek’te Sevgi Çiçekleri Şiir Dinletisi sunulacak.

CUMARTESİ..
31 Mayıs günü ise Festival kapsamında saat 10.00’de Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinde Kermes açılacak.

Saat 14.00 de Soykan Parkı'nda Dünyanın Sigarasız Günü Etkinliği, aynı yerde saat 15.00’de Sevgi Konulu resim çalışması yapılacak.

Festival saat 17.30’da İnönü Stadı’nda başlayacak olan sevgiyle Elele Final Şöleni ile sona erecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız