SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2 Tahliye ve Avukatın İlginç İddiası

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Çocuk Yuvası olayındaki şiddet görüntülerinin televizyon kanallarından yayınlanmasından sonra başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan 7 bakıcı kadından 2'si daha tahliye edildi. Bu arada, avukatlarının tutukluluğa itiraz dilekçesinde ise ilginç iddialar yeraldı.

Edinilen bilgilere göre, Malatya Çocuk Yuvası'ndaki şiddet olayları iddiaları üzerine Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 7 bakıcı kadın tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Daha önce 3 bakıcı kadın mahkemeye yapılan itiraz üzerine serbest bırakılırken, son olarak cezaevindeki N.T. ve F.İ. adlı bakıcı kadınlar da Malatya Asliye Ceza Mahkemesi'ne yapılan itiraz üzerine serbest bırakıldı. Cezaevinde sadece Ş.S. ve E.B. adlı bakıcı kadınların kaldığı bildirildi.

N.T. ve F.İ.'nin adının açıklanmasını istemediği öğrenilen avukatı tarafından mahkemeye verilen itiraz dilekçesinde, "Mezkur hadisenin medyanın gündeminden bir türlü düşmeyip olayın abartılmasında Türkiye ve dünyada meydana gelen bazı önemli olayların özellikle kamuoyundan saklanmasının da etkisi malumdur" ifadeleri ileri sürülerek, o dönemde bir TV kanalının TMSF tarafından devri, ABD Başkanı'nın Mesut Barzani'yi 'başkanım' hitaplarıyla karşıladığı, Güneydoğu'da yaşanan olayların tehlikeli bir mahiyet kazandığı ve bu gelişmelerin çocuk yuvası olayının manşetlerden düşürülmeyerek kamuoyundan saklandığı iddia edildi.

Sosyal Hizmetler eski İl Müdürü Yakup Güler, 0-6 Yaş Çocuk Yuvası eski Müdürü Niyazi Yıldız, sorumlu hemşireler S.B. ve Z.K, müdürlük bünyesinde görevli öğretmen A.D., sosyal hizmet uzmanı S.S., çocuk eğiticileri H.A. ve G.K. hakkında adli soruşturma izni verilmişti. Çocuk Yuvası olayıyla ilgili olarak son yaşanan bir diğer gelişmede ise Malatya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne Sosyal Hizmetler Uzmanı Murat Konan getirilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız